Atomic Blonde 2: Netflix chce pokračování s Charlize Theron

Filmová adaptace uznávaného komiksu The Coldest City vtrhla do kin pod více přitažlivějším názvem Atomic Blonde (a u nás ještě se zbytečným podtitulem „Bez lítosti“) a byla z toho víceméně nezáživná špionážní řezničina za pár šupů s nepříliš přesvědčivým finančním výkonem. I tak se ale někde stále nepřestalo mluvit o pokračování, které by nyní rád přivedl na světlo světa neúnavný Netflix. Zástupci streamovacího giganta chtějí pro sequel zajistit hlavní tvůrčí i herecké představitele z prvního dílu.

V roce 2017 se celý filmový svět těšil na nářezový, sexy-špionážní thriller z konce studené války ve stylu Johna Wicka, ve kterém by se naplno využil akční potenciál jedné božské Jihoafričanky. Charlize Theron sice padouchům nakládala poctivě, ale kromě dvou tří parádních scén z toho ve finále moc nebylo. Marně si dnes vybavuji alespoň útržky zápletky. V Netflixu si ale řekli, že je třeba divákům osvěžit paměť a prý se máme těšit na pokračování. No, kdo chce kam…

Režisér jedničky David Leitch se sice kdysi vytáhl právě svým tvůrčím debutem John Wick (2014), ale osobně bych ho nenechal natáčet ani spin-off některé z vedlejších postav seriálové Ulice. Jeho pokračování Deadpoola z roku 2018 mi vůbec nesedlo a na rychlozběsiláky Hobbse a Shawa z loňska jsem ještě nenašel odvahu.

Každopádně u světové streamovací jedničky sympatickému padesátníkovi věří, protože pro Netflix zpracovává další akční látku The Division (adaptace videohry Tom Clancy’s The Division) a prý hned jak budou zmírněna bezpečnostní opatření kvůli šíření pandemie koronaviru, začne se pracovat na Atomic Blonde 2. Pokud by Leitch nenašel ve svém kalendáři prostor pro další blbnutí s nezničitelnou blondýnou, jistě by na přípravu snímku dohlížel alespoň z producentské pozice. Theron se údajně návratu do role nebrání.