Sandra Bullock míří zpět na Netflix. Tentokrát jako vězeňkyně

Po úspěchu v Bird Box bude herečka Sandra Bullock s Netflixem znovu spolupracovat. Přestože název nového filmu ještě není znám, jedná se o příběh ženy Ruth Slaterové, která je po výkonu trestu propuštěna z vězení.

Vrací se tak do svého rodného města, ale zdejší komunita ji zavrhne za její minulé hříchy. Když si uvědomí, že s ní ani jedna z jejich rodin nezachází jinak, tak začne pátrat po své sestře, kterou musela v minulosti opustit.

Film bude režírovat německá režisérka Nora Fingscheidt. Letos se proslavila dramatem Narušitel systému, který získal prestižní cenu – Stříbrného medvěda na Berlinale.

Scénář k filmu napsal Christopher McQuarrie, který v roce 1996 získal Oscara za nejlepší původní scénář ke snímku Obvyklí podezřelí. A v posledních letech byl známý jako režisér a scenárista posledních dvou filmů franšízi Mission Impossible a podílel se také na scénáři připravovaného akčňáku Top Gun: Maverick. Jeho scénář pro film se Sandrou Bullock je založen na britském televizním seriálu Unforgiven, kde Ruth Slaterová je propuštěna po 15 letech z vězení za zabití dvou policajtů.

Zajímavost: Bird Box, hororový thriller, kde Sandra Bullock poprvé spolupracovala s Netflixem, byl nesmírně sledovaný. Tato streamovací služba uvedla, že během prvních čtyř týdnů dosáhl tento snímek přes 80 milionů shlédnutí, čímž překonal historický rekord této stanice.