Robocop se vrací! Ujme se ho režisér Little Monsters

Restart jednoho z nejbrutálnějších a zároveň nejlepších akčních sci-fi filmů a vůbec klenotů osmdesátek – Robocopa, je na stole již nějakou dobu. Původně na remaku kultu pracoval režisér Dictrictu 9Neill Blomkamp. Ten ovšem projekt opustil. Nyní byl snímek přiklepnut novému režisérovi a vypadá to, že nový Robocop je zase na cestě.

Novým režisérem má být relativně neznámé jméno – Abe Forsythe, který má na kontě zejména výše zmíněný zombie film. Na produkci se mají podílet Ed Neumier a Michael Miner, což jsou scénáristé prvního filmu. Scénář má navíc vycházet z jimi napsaného nástinu, který pak dále rozvedl Justin Rhodes (podílel se na scénáři k poslednímu Terminátorovi). Forsythe na něm prý momentálně pracuje, přepisuje jej a připravuje pro natáčení.

Původního Robocopa dělaly tím čím byl hlavně brutální scény a špičkové praktické efekty. Robocop a jeho pokračování patří k nejlepším bijákům, co se kdy objevily na plátně. Proto není divu, že je kultovní akční krvák, plný gore a násilí podnětem k rebootu. Jeden z nejkrvavějších akčních filmů všech dob, stvořený režisérem Paulem Verhoevenem, měl  heslo: “Blood. I want more f*cking blood…”

Je otázka, zda je trend opakovaného navracení kdysi populárních filmů v novém zpracování na plátna kin vůbec dobrý nápad, jak stvrzuje kasovní neúspěch nedávného (a vůbec ne špatného) filmu Terminátor: Temný osud. Uvidíme tedy, jak se to povede s již druhým novým zpracováním Robocopa.