QT8: The First Eight: Dokument mapující Tarantinovu tvorbu

Quentin Tarantino je bezesporu jedním z nejkontroverznějších, nejvýraznějších a nejlepších filmových tvůrců současnosti. Režisér a scénárista, který posouvá myslitelné hranice žánrů, už dávno jasně uvedl, že natočí deset původních filmů a skončí s úmyslem věnovat se již jen psaní románů. Nedávno nám odprezentoval své číslo devět. Poklidnou, zasněnou retro jízdu na konci zlaté éry Hollywoodu, nazvanou v češtině prostě Tenkrát v Hollywoodu. Co bude jeho finálním dílem, známo zatím není. Nový trailer však láká na rozsáhlý dokument o širokém záběru, začínajícím kultovními Gaunery a končící Osmi hroznými. Ve snímku samozřejmě figuruje řada hvězdných tváří z oněch filmů, jak ostatně můžete posoudit sami v upoutávce níže…

Upoutávka slibuje hluboký ponor do zákulisí Tarantinovy tvorby. Krom známých herců jsou zde i rozhovory s jeho nejbližšími spolupracovníky a kolegy z branže. Vše od debutu v době, kdy byl Tarantino jen geekem z videopůjčovny, až po nedávnou éru, kde došlo k rozvázání spolupráce s letitým producentem Harveym Weinsteinem po dnes už všem dobře známém startu aféry Me Too. Právě pod ním a později (po odchodu z Miramaxu) jeho společností The Weinstein Company totiž všechny Tarantinovy filmy vznikly.

Trailer samozřejmě také láká na všeliké zákulisní historky. Obsahuje výpověď jednoho z nejstarších režisérových kolegů Michaela Madsena, jenž tvrdí, že mu jeho agent radil nabídku role v Gaunerech raději vůbec nepřijímat, nebo třeba tu asi nejznámější s herečkou Diane Kruger, kterou pro realističnost vraždící scény při natáčení Hanebných panchartů Tarantino doopravdy škrtil – dle jejích vlastních slov si Kruger v tu chvíli s trochu morbidním humorem pomyslela, že pokud zemře, bude to alespoň rukou Q. Tarantina.

Dokument se také zřejmě dosti zaměří nejen na obrovský přínos a vliv, jaký Mistr na světovou filmovou tvorbu má, ale také na řadu kontroverzí spojených s tvůrcem, který udivuje, baví a šokuje publikum už od devadesátých let. Ať už je to údajné nadužívání „N-word,“ nebo zlé jazyky tvrdící, že Tarantino opovrhuje ženami, obojí bude vyobrazeno ve správném kontextu, ukazujícím, proč nic z toho není pravda.

Obsáhlý portrét jedinečného filmového tvůrce, mapující 30 let z jeho kariéry, natočila Tara Wood. Pokud vás tedy zajímá průřez těmito prvními Tarantinovy osmi snímky očima členů jejich štábů, tedy konkrétně počiny: GauneřiPulp FictionJackie BrownKill Bill, Auto zabiják, Hanebný pancharti, Nespoutaný Django, a Osm hrozných, je to film přesně pro vás. Představí se zde Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Tim Roth, Lucy Liu, Zoë Bell, Jennifer Jason Leigh, Jamie Foxx, Eli Roth, Robert Forster, Diane Kruger, Michael Madsen, Kurt Russell, Louis Black, Richard Gladstein, Scott Speigel, Stacey Sher, a samozřejmě celá řada dalších.

Dokument QT8: The First Eight má premiéru 3. prosince všude, jak je uvedeno na konci traileru. Tedy třeba na Google Play, iTunes, Amazonu a řadě dalších platforem.