Kdo si zahraje Elvise? Vše, co víme o chystaném portrétu Krále!

Filmy o předních hudebních legendách jsou prostě v kurzu. A nyní snad ještě víc než kdy jindy. A o tom, že mají poměrně širokou škálu od žánrového pojetí přes realističnost až po poctu hudbě samotné, nemusíme spekulovat. V poslední době jsme tu měli pomník odkazu Freddieho Mercuryho a skupině Queen v podobě krásného, ale přikrášleného Bohemian Rhapsody, fantaskního muzikálové jízdy životem Eltona Johna, nazvané Rocketman, či romantické komedie s prvky fantasy a hity Beatles – Yesterday. Kdo bude další? Nu, podle všeho samotný král. Král rock´n´rollu.

Ano, Elvis je další z řady hudebních legend, která si nejen pro pohnutý životní příběh, ale i vlastní odkaz a legendární ikoničnost rozhodně filmový portrét zaslouží. Pro titulní roli byli v posledních týdnech zvažováni kupříkladu taková mladá herecká jména, jako Ansel Elgort (Baby Driver), Miles Teller (Top Gun: Maverick), Austin Butler (Once Upon a Time in Hollywood) ale dokonce i bývalý člen One Direction – Harry Styles (Dunkirk). Nu a Elvise Presleyho si nakonec zahraje předposlední z jmenovaných.

Austin Butler je divákům mimo jiné známý třeba z fantasy seriálu Letopisy rodu Shannara. Nepříliš okoukaný herec byl dost možná nejméně očekávanou volbou pro tak známou osobnost, nicméně to rozhodně není špatně. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak se s rolí popasuje.

Dle režiséra Baza Luhrmanna (Moulin Rouge, Velký Gatsby), který má projekt na starosti, si celý štáb velmi zakládá na tom, aby byl casting perfektní. Proto velmi pečlivě hledali herce, který dokáže přesvědčivě zpodobnit nejen zpěvákovy pohyby i zpěv, ale odrazit i jeho vnitřní zranitelnost coby umělce. O Austinu Butlerovi prý slyšel z jeho vystoupení po boku Denzela Washingtona v broadwayské hře „The Iceman Cometh.“ A skrze testovací nahrávky, hudební a vokální zkoušky seznal, že nalezl někoho, kdo skutečně dokáže zachytit duši jedné z největších hudebních ikon světa.

Krom Butlera se ve filmu objeví také Tom Hanks coby Elvisův manažer Tom Parker. Děj snímku se má soustředit právě na vztah mezi mladým zpěvákem, který změnil světovou hudbu jednou pro vždy, a zkušeným agentem. Jistě to bude silný příběh plný konfliktů, ostatně o Parkerovi je známo, že si polovinu Presleyho výdělků připsal na vlastní účet za to, že z něj udělal hvězdu.

Ať už to bylo oprávněné či ne, Parker byl tím, kdo Elvise objevil když byl ještě neznámým muzikantem. Stál za mnoha jeho úspěchy v čele s podepsáním smlouvy s RCA Records, nebo úspěšnou hereckou kariérou.

Práce na filmu by měly započít v roce 2020, kdy Hanks dokončí natáčení chystaného snímku News of the World režiséra Paula Greengrasse.