Víkendové tržby: Shazam! se probojoval k prvnímu místu

Nejen americká kina obohatily premiéry očekávaných filmů, mezi něž se řadí například superhrdinský Shazam! či velmi nadějná hororová adaptace Stephena Kinga Řbitov zvířátek. Jaký vliv měly oba snímky na umístění ostatních promítaných filmů v žebříčku?

  1. místo – Shazam!: 53,5 milionů, novinka
  2. místo – Řbitov zvířátek: 25 milionů, novinka
  3. místo – Dumbo: 18,2 milionů, 2. týden v žebříčku
  4. místo – My: 13,8 milionů, 3. týden v žebříčku
  5. místo – Captain Marvel: 12,7 milionů, 5. týden v žebříčku
  6. místo – The Best of Enemis: 4,5 milionů, novinka
  7. místo – Five Feet Apart: 3,7 milionů, 4. týden v žebříčku
  8. místo – Unnplaned: 3,2 milionů, 2. týden v žebříčku
  9. místo – Kouzelný park: 2 miliony, 4. týden v žebříčku
  10. místo – Jak vycvičit draka 3: 2 miliony, 7. týden v žebříčku

Shazamovi! se vedlo asi tak, jak bychom očekávali, a tudíž není žádným velkým překvapením, že právě on se svými slušnými 53,5 miliony panuje prvnímu místu našeho žebříčku. Globálně má nastřádáno necelých 159 milionů a o snímku se často hovoří, jako o tom nejlepším, co univerzum DC v poslední době vyplodilo. Kdybychom ho srovnali kupříkladu s Ligou spravedlnosti z roku 2017, dopátrali bychom se k rozdílu přibližně 40 milionů dolarů. Nicméně druhý nejhorší start ze série měl Aquaman, který během prvního víkendu nasbíral necelých 68 milionů. Bude zajímavé sledovat, jestli se Shazamovi! podaří překvapit podobně jako právě Aquamanovi minulý rok. Ten se totiž nakonec stal nejvýdělečnějším filmem celého DC Extended univerza.

Na druhém místě se umístil Řbitov zvířátek se svými 25 miliony, jenž se nyní může pyšnit titulem druhého nejúspěšnějšího otvíráku adaptace knihy mistra hororu, Stephena Kinga. První místo v tomto Kingovém žebříčku samozřejmě zastupuje hit roku 2017, To, které v průběhu otevíracího víkendu dosáhlo na částku 123,4 milionů.