Venom 2 oficiálně potvrzen!

Slušná béčková komiksovka Venom s Tomem Hardym v titulní dvojroli zaznamenala překvapivý úspěch (kasovní, nikoli u kritiků) i navzdory absenci Spideyho a proto není divu, že pokračování bylo celkem jisté a už nějakou dobu se o něm mluví. I vzhledem k potitulkové scéně, v níž se nacházel další z komiksů známý symbiont, zvaný Carnage. Toho si zahrál Woody Harrelson. Nyní bylo oficiálně potvrzeno přímo studiem Sony, že sequel bude. Též, kdo si v něm zahraje a kdo jej napíše. Pojďme se na to tedy podívat…

Zmínění Tom Hardy a Woody Harrelson, ale i Michelle Williams si zopakují své role, právě tak jako scénáristka jedničky; Kelly Marcel, jež má na svědomí přepisy a úpravy scénáře k Venomovi. Snímek totiž původně měl být pro dospělé publikum (čemuž i ve finální verzi leccos nasvědčuje a Tom Hardy se dokonce vyjádřil tak, že jeho nejoblíbenější scény ve filmu nejsou), a dost se předělávalo. Takže zejména z toho důvodu je s podivem, že se vlastně povedl. Tedy hlavně dle tržeb, které celosvětově dosáhly miliardy.

Vzhledem k tomu, kolik snímek vydělal, tedy není až tak velkým překvapením, že se bude vytvářet série. Trochu překvapující může být návrat Woodyho Harrelsona do role Carnage, se kterým řada fandů Marvelu nebyla spokojená. Ačkoli dle mého subjektivního názoru je to přinejmenším zajímavá volba. Ostatně studio Sony, vlastnící mimo Venoma práva na řadu postav z Marvel univerza, bylo s potvrzováním sequelu dost opatrné. Pravděpodobně díky kontraktům herců.

Co se pak týče režiséra Rubena Fleischera, není úplně jisté, jestli bude režírovat i druhou část. Je totiž možné, že natočí Zombieland 2. Fleischer ovšem mluvil o tom, že by si Venoma 2 střihl rád, takže je možné, že důvěru producentů dostane a zopakuje si spolupráci s úspěšnou sestavou.

Venom byl překvapivě zábavnou popocornovou zábavou, která sice mnoho hardcore fanoušků Marvelu nepotěšila, za to ovšem obsahovala notnou dávku překvapivě fungujícího humoru, pramenícího z povedené interakce mezi Eddiem Brockem a symbiontem a pár dalších zajímavých nápadů. Snad se dvojce podaří ještě lépe kombinovat černý humor s násilím, které k antihrdinovi Venomova formátu patří.

Nejbližším snímkem ze Sonyho Spider-Man universe bude upíří záporák Morbius, jehož si zahraje Jared Leto. Tak uvidíme, jak se s tímto vedlejším komiksovým universem zadaří. Venoma 2 bychom se tak, pokud vše půjde jak má, mohli dočkat někdy koncem roku 2020, nebo během roku 2021.