10 očekávaných filmových spin-offů

Spin-offy můžou být velkou výhrou, ale rovněž propadákem. Han Solo se svým vlastním filmem navzdory očekávání pohořel, o své místo na slunci se nyní pere Bumblebee. Reakce na tohoto žlutého plecháče jsou vesměs pozitivní a ti nejodvážnější tvrdí, že to je dokonce nejlepší film z vesmíru Transformers. Nicméně pár volných pokračování nás ještě čeká.

Skleněný

M. Night Shyamalan spojuje dva samostatné úspěšné filmy Vyvolený a Rozpolcený. Z filmu Vyvolený se vracejí herecké hvězdy Bruce Willis v roli Davida Dunna a Samuel L. Jackson jako Eliah Price, známý pod pseudonymem Pan Skleněný. Z thrilleru Rozpolcený se objevuje James McAvoy, který ztvárňuje roli Kevina Wendella Crumba a jeho vícenásobné identity, jež v sobě ukrývá. A právě narušeného Crumba se svými 24 osobnostmi sleduje v novém fantasy thrilleru David Dunn, který k tomu využívá své nadpřirozené schopnosti. Trailer přehrajete zde.

Noví mutanti

X-Meni budou na plátnech tentokráte bojovat s Jean ve snímku X-Men: Dark Phoenix. Ovšem to není jediná mutantská taškařice. Příští rok se rovněž dočkáme Nových mutantů. A podle prvních ukázek se blýskne nejen Arya Stark, ale rovněž celý film. Bude totiž pořádně potemnělý a atmosferický. Pět mladých mutantů právě objevilo své schopnosti a pokud chtějí přežít a dostat se pryč z tajné základny, musí spolupracovat.

Men in Black International

Muži v černém byli ve všech třech dílech zábavnou podívanou, která vedle úsměvných momentů nabídla i zdařilou akci, sympatické herecké obsazení a v neposlední řadě originální pohled na mimozemšťany. Nicméně v jejich volném pokračování už neuvidíme Willa Smithe a ani Tommyho Lee Jonese. Pokračování herecké spolupráce z Thor: Ragnarok prožijí Chris Hermsworth a Tessa Thompson. Oba by se měli stát tajnými agenty v tmavých kvádrech. Kromě toho se dočkáme dalších známých tváří, jako jsou Liam Neeson nebo Emma Thompson.

Shaw and Hobbs

Rychle a zběsile patří k největším stálicím filmových sérií. Popularita této značky navíc rozhodně neklesá a tak není divu, že se po překvapivě zábavné a svěží (co se akce, nikoli zápletky týká) osmičce chystá i vedlejší snímek s oblíbenými vedlejšími postavami. Konkrétně jde o Hobbse a Shawa, jejichž jména film nese, a které ztvárnili Dwayne “The Rock” Johnson a Jason Statham. Záporáka si zahraje Idris Elba.

Black Cat a Silver Sable

Sony s Venomem překvapilo. Komiksová adaptace se symbiotickým antihrdinou dostala sice od kritiků naloženo, ale diváci se na ní hrnuli v hojné míře. 852 milionů dolarů celosvětově není malá částka. A tak bylo jasné, že se dočkáme dalších dílů ze světa Venoma. A jelikož Spidey dostává pozornost u Marvelu, ukázali pohlaváři Sony na jeho slečnu a ještě jednu drsňačku. Black Cat (v civilu Felicia Hardy) je v podstatě odpovědí Marvelu na DC a jeho Catwoman. V kočičím kostýmu tato původem záporačka zatápěla v prvních letech pořádně Peterovi Parkerovi, když byla nohsledem Kingpina. Vedle atletické zdatnosti měla zvláštní schopnost – svým nepřátelům přinášela smůlu, což se v boji hodilo. Později ale prozřela, přešla na stranu dobra a s pavoučím hrdinou se zapletla rovněž romanticky. Silver Sable má žoldácký původ a je vůdkyně uskupení zvané Wolf Pack. Její metody jsou mnohdy tak drsné, že se kvůli tomu dostává do konfliktu s nejedním superhrdinou. Je mistryní bojových umění a zbraňovou expertkou. Black Cat a Silver Sable dorazí do kin jako dva různé filmy.

X-Force

Režisér Drew Goddard a představitel Deadpoola Ryan Reynolds mají stále plány k natočení týmovky X-Force, jejíž představení proběhlo právě v druhém Deadpoolovi. Vrátit by se měl i žoldák z budoucnosti Cable a Domino. Filmu bychom se mohli dočkat už v roce 2020 a opět by mělo jít o mládeži nepřístupnou podívanou.

Kingsman 3

Jedna z nejzábavnějších popcornovek minulého roku uzavře trilogii už příští rok. A vzhledem k výdělku a otevřenému konci druhé části se ani není příliš čemu divit. Režisér a scénárista Matthew Vaughn, který oba komiksové filmy, adaptující oblíbené dílo z pera scénáristy Marka Millara natočil, má s dobře našlápnutou sérií o tajných agentech své plány… Plány na trilogii byly ostatně prý v plánu od samého počátku. Odpovídá tomu ostatně už sama struktura obou již realizovaných snímků. V obou částech to vždy vypadalo, jako by v samotném závěru, kdy naskočily konečné titulky, měl děj teprve opravdu začít. Což je vzhledem k tempu, jaké oba filmy měly, úctyhodné. Jen se připravte na nové obsazení, Taron Egerton jakožto Eggsy se tentokrát neukáže…

G.I. Joe: Snake Eyes

Robert Schwentke natočí spin-off G.I. Joe s názvem Snake Eyes podle jedné z figurek populární série hraček firmy Hasbro. Příběh se zaměří na původ postavy, která se snaží stát členem japonského ninja klanu Arashikage. Snake Eyes bude třetí díl ze série G.I. Joe.

The Walking Dead

Populární seriál se dočkal spin-offu už v roce 2015, teď to zkusí znovu a ještě odvážněji. Všechny tři filmy, které jsou v plánu, poběží opět na AMC a zaměřit by se měly na původ samotného Ricka. Andrew Lincoln se tak vrátí do role, se kterou se nedávno rozloučil. Rozpočet jednotlivých filmů by měl být výrazně vyšší oproti seriálové produkci.