Zápletka Ramba 5 odhaluje důvod Johnova návratu do akce

Už je to nějaký ten pátek, co se na povrch světa dostaly první fotky z natáčení pátého dílu Ramba s podtitulem Last Blood (u nás pravděpodobně Poslední krev). Sice jsme tušili zápletku, k dispozici jsou však nové detaily.

Upozorňuji, že žádná z nových informací nebyla vysloveně potvrzena, tudíž se tu v podstatě v jisté míře bavíme o dohadech. Informace na druhou stranu zní docela reálně. Je tedy možné, že následující zbytek článku bude obsahovat spoilery, jenž ve skutečnosti děj nevyzrazují tolik.

O tom, že John Rambo tráví zbytek svého života odpočinkem na ranči v Arizoně, jsme věděli. Novinkou však je, že by měl trpět posttraumatickou stresovou poruchou, kterou zapříčinily jeho předchozí akce. Námi milovaný vysloužilý voják tráví všední dny prací na statku nebo popíjením v nedalekém baru. Jen málokdy se vyskytne nějaká ta legální prácička, které by John obětoval svůj čas.

Další akční kapitola jeho života ovšem brzy nabere nové obrátky. Carmen Delgado, dcera správce domu, ve kterém Rambo nyní žije, je společně s její o osm let starší sestrou napadena. Carmen se podaří utéci, nicméně sestra Mellissa takové štěstí nemá. Není zabita, ale násilníci ji za denního světla unesou v dodávce. Když se Rambo o zločineckém útoku dozví, rozhodne se na chvíli opustit důchodcovský život a ve svých 70 letech hledá zodpovědného člověka, aby mu dal lekci.

Později John vyhledává kartel, čímž si sám sobě zapříčiní solidní nakládačku. Záchranu mu poskytne Carmen, která jej ošetří a rozhodne se po Johnově zotavení stát jeho parťákem kryjící mu záda.

Premiéra pátého Ramba není stanovena, šušká se však, že datum by se mohl pohybovat v rozmezí podzimu 2019. Jestliže se nemůžete dočkat nového filmu se Sylvesterem Stallonem, doporučujeme zajít na sportovního Creeda II.