Strážce Galaxie 3 možná natočí režisér Bumblebeeho

Kauza ohledně třetích Strážců a jejich uznávaného otce Jamese Gunna, který měl na starost oba dosavadní díly, dost možná neminula téměř nikoho. Z důvodu nevhodných tweetů na sociálních sítích zkrátka není možné, aby se Gunn na svou pozici vrátil. Nastal tedy čas nováčků.

Fanoušci se s Gunnovým odchodem tak nějak stále nedokáží sžít. Není divu, mluvíme tu v podstatě o matce a dítěti, které bylo matce odejmuto z péče. Žádný vliv s sebou nepřinesl vcelku drahý fanouškovský billboard poblíž Disneylandu Anaheim v Kalifornii volající po Gunnově návratu.

Dost už ale bylo Jamese Gunna, pojďme se podívat na nejžhavějšího kandidáta, kterému by měla do rukou padnout režie třetího dílu, o kterém toho doposud přespříliš nevíme.

Ještě než se dostaneme k tomu pravděpodobnějšímu šťastlivcovi, sluší se zmínit jednoho z kandidátů Paula Feige. Můžete ho znát jako herce (Zkažená úča, Neuvěřitelný život rockera Coxe) nebo jako režiséra. Kromě nímž zrežírovaných seriálů můžeme vyzdvihnout stále aktuální mysteriózní thriller s vtipnými prvky Nebezpečná laskavost. Na druhou stranu si však neodpustím zmínit nechutnou předělávku původních a nezaměnitelných Krotitelů duchů.

Nejvíce se ovšem mluví o Travisovi Knightovi, jenž za sebou nemá nikterak dlouhou kinematografickou kariéru. Knight svou profesionální kariéru započal jako animátor, z něhož se později vyklubal výkonný ředitel společnosti Laika, která byla vlastněna jeho otcem. Zde produkoval dnes již světově proslulé “pohádky“, z nichž občas nejednoho zamrazilo díky animaci, která se v mnohém podobá Burtonovským filmům. Začalo to produkcí příběhu o městečku napadeném zombiemi v Norman a duchové. Tím nejznámějším kouskem je bezpochyby knoflíková Koralína a svět za tajnými dveřmi. Jeho režijním debutem byl kritiky důstojně přijatý Kubo a kouzelný meč, v němž mezi hlavní dabéry obsadil Matthewa McConaugheyho či Charlize Theron. V nejbližší době nás čeká jeho druhý režijní kousek Bumblebee, který se odehrává několik let před prvním dílem Transformers.

Uvidíme, zda výsledný film bude mít vliv na Knightovo přijetí do marvelovského týmu, nebo zda naše domněnky skončí tam, kde začaly. Na Knightovo robotické řádění si můžete zajít 20. prosince, kdy má u nás Bumblebee premiéru.