Aquaman: Nejlepší film ze stáje DC od dob Temného rytíře?

Na to, jak dopadl očekávaný Aquaman, je jistě zvědavá pěkná kopa fandů komiksových filmů. A není divu. DCEU, již oficiálně přejmenované na Worlds of DC, zatím příliš všeobecně kladně přijatých snímků nepřineslo. Mimo Wonder Woman tu vždycky byly nějaké mouchy a mušky. Sólový film právoplatného krále Atlantidy a sedmi moří od režiséra Jamese Wana však vypadá v dosud zveřejněných trailerech (vč. pětiminutové ukázky) vskutku velkolepě. Jak si tedy Aquaman stojí v předpremiérových reakcích jako celek? První ohlasy jsou tu!

„Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zda-li je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem.“

Z reakcí níže plyne mnoho zajímavých věcí. Jednou z nich je třeba fakt, že Aquaman má hodně blízko k osmdesátkovému animáku- se vším dobrým i špatným, co k tomu patří. To mimo jiné vypovídá o tom, že onen pro DC tolik typický temný a drsný tón se zde moc protlačovat nebude. To je ale upřímně u hrdiny jako je Aquaman spíš plus, než kdo ví jak na škodu.

Prý se také jedná o slušný dobrodružný film. Mix fantasy prvků a onoho dobrodružství, doprovázený skvělými efekty a charismatickým ústřední duem v podání Jasona Momoy a Amber Heard. Vyzdvihována je i akce a zábavné prvky, připomínající marvelovskou Fázi jedna v nejlepším možném světle.

To vše je jen ukázka převládajících pozitivních ohlasů. Někteří z recenzentů dokonce nejdou daleko k tvrzení, že jde o nejlepší DC film od dob Temného rytíře! Těšíte se? My tedy rozhodně ano- tedy minimálně jsme opravdu zvědaví! Aquaman má premiéru už 13. prosince 2018. Snad se zámořské „vychvalování do nebes“ potvrdí a film bude opravdu pořádná jízda…

P. S. Ve filmu je prý chobotnice, hrající na bubny. Zajímavé…

Krom Jasona Momoy se v hlavních a vedlejších rolích představí Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Yahya Abdul-Mateen II, Willem Dafoe, Randall Park, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Graham McTavish, Michael Beach, Ludi Lin, a další.