VIDEO: 5 minut z Aquamana!

Těžko říci, co bylo důvodem zveřejnění docela slušné porce ukázky z očekávaného filmu od DC a WB. Možná snaha ukázat, že Aquaman bude jiný, než dosavadní filmy z rozpadajícího se universa. Nicméně je to tu a můžeme si tak užít celých pět minut ze superhrdinského filmu o králi Atlantidy. Nezbývá než doufat, že to nebude podobně jako u jinak povedeného Spider-Man: Homecoming, kde bylo nepříliš rozumně uveřejněno docela dost z finální zápletky filmu. To můžete posoudit sami v ukázce níže…

V ukázce je shrnut nejen origin hlavního hrdiny, ale opravdu i notná a poněkud zhuštěná část celé zápletky (ne že by snad byla nějak nepředvídatelná, dosti připomíná tak trochu obrácenou dějovou kostru Black Panthera, kdy si vyvrhel dané společnosti nárokuje právo na trůn). Snad má film ve výsledku ještě čím překvapit a odpovídá tomu, jak moc si jím zjevně studio je jisté. Bylo by jedině dobře, kdyby se tento film povedl, podobně jako Wonder Woman.

Aquaman je momentálně jedním z mála projektů ze světa DC, které vypadají zajímavě. Nejde jen o barvy a celkovou odlehčenost a dobrodružné vyznění z videa plynoucí, příjemným překvapením je celkový vzhled Arthurovy typické šupinové zbroje/kostýmu a velký příklon ke komiksovému pojetí. Záporák Black Manta také vypadá skvěle.

Vlastně pokud vše dobře půjde, mohlo by studio chytnout druhý dech. Naděje totiž ještě vzbuzuje nejen pokračování zmíněné Amazonky, ale i Shazam!, nebo připravovaný origin Jokera. Přejme tedy Aquamanovi, který má premiéru už v prosinci, úspěch a doufejme že bude jakýmsi prorokem lepších komiksovek z universa Worlds of DC.

Krom Jasona Momoy se v hlavních a vedlejších rolích představí Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Yahya Abdul-Mateen II, Willem Dafoe, Randall Park, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Graham McTavish, Michael Beach, Ludi Lin, a další.