Víkendové tržby: Venom si došlápl na Prvního člověka a opět dominuje

Vzhledem k tomu, že Venom je aktuálně asi tou nejžádanější peckou, není divu, že prvnímu místu opět kraluje černý symbiont. Do kin ale vstupují dva opravdu očekávané filmy. Jak velký finanční odstup si drží od Venoma?

  1. místo – Venom: 35,7 milionů, 2. týden v žebříčku
  2. místo – Zrodila se hvězda: 28 milionů, 2. týden v žebříčku
  3. místo – První člověk: 16,5 milionů, novinka
  4. místo – Husí kůže 2: Ukradený Halloween: 16,2 milionů, novinka
  5. místo – Yeti: Ledové dobrodružství: 9,3 milionů, 3. týden v žebříčku
  6. místo – Night School: 8 milionů, 3. týden v žebříčku
  7. místo – Zlý časy v El Royale: 7,2 milionů, novinka
  8. místo – Čarodějovy hodiny: 4 miliony, 4. týden v žebříčku
  9. místo – The Hate U Give: 1,8 milionů, 2. týden v žebříčku
  10. místo – Nebezpečná laskavost: 1,4 miliony, 5. týden v žebříčku

Dozajista o tom všichni slýcháte více než často, ale my vás ještě ujistíme, že Venom se dá považovat za výdělečný trhák. Jeho 2. týden v kinech si vyžádal opět první místo, ale to se dalo čekat. Celosvětově má na kontě již 235 milionů. Stejně úspěšně si své druhé místo jako minulý víkend vybojovala režijní prvotina Bradleyho Coopera Zrodila se hvězda se svými 28 miliony.

Osobně bych nečekal, že se První člověk s Ryanem Goslingem během otevíracího víkendu umístí až na 3. místě. 16,5 milionu je opravdu slabý start, a ke všemu mu na paty šláplo pokračování rodinného fantasy z roku 2015 Husí kůže 2: Ukradený Halloween, což je v porovnání s Chazzelovým přistáním na Měsíci až nečekaně velký úspěch.

Poslední novinkou jsou očekávané Zlý časy v El Royale, které se umístily na 7. místě. Rozpočet filmu činí 32 milionů, tudíž doufejme, že El Royale v příštích týdnech vydělá mnohem více než v aktuálním týdnu.