Killers of the Flower Moon: Nový projekt Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria

Slavný režisér a neméně slavný herec si zase jednou zopakují spolupráci na filmovém projektu. Bude se jednat o adaptaci stejnojmenné knihy spisovatele Davida Granna. Ta bohužel v češtině nevyšla. Bude se jednat o krimi-thriller, zasazený do 20. let minulého století, založený na skutečných událostech okolo jednoho z vůbec prvních vyšetřování organizace FBI…

Krom zmíněného dua se na filmu jakožto scénárista bude podílet Eric Roth, který napsal scénář kupříkladu k takovým snímkům, jako Forrest Gump, nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona, či z novějších projektů se podílel na scénáři k romanci Zrodila se hvězda. Scorsese a DiCaprio budou mimochodem projekt produkovat.

Režisér ke knize, z níž bude vycházet uvedl, že při jejím čtení okamžitě viděl vše svým tvůrčím zrakem a bylo mu hned jasné, že toto musí přepracovat do filmové podoby. Navíc je prý nadšen z opětovné (v celkovém počtu už sedmé) spolupráce s DiCapriem; jedním ze svých dvorních herců, a samozřejmě i s Rothem jako scénáristou.

Práce na snímku Killers of the Flower Moon by měly započít v létě roku 2019. Scorsese v tuto chvíli pracuje na postprodukci mafiánského dramatu Irishman, v hlavní roli s Robertem De Nirem točeném pro televizi Netflix, zatímco DiCaprio v tuto chvíli natáčí nejnovější snímek Quentina Tarantina – Once Upon a Time in Hollywood.