10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Velký poprask na malém městě (AppleTV+), Oni (Prime Video), Tři mušketýři (Pathé)

Tento víkend se ponese v duchu Tří mušketýrů. Jejich nové zpracování, konkrétně první část s podtitulem D’Artagnan, je konečně na HBO Max a její přímé pokračování (Milady) pro změnu ke zhlédnutí na iTunes. Vydatnou porci novinek pochopitelně hlásí také Netflix, kde přistál katastrofický seriál Sbohem, Země, akční City Hunter, který je adaptací legendární mangy nebo očekávaní Mladí mrtví detektivové spadající do světa dříve uvedeného Sandmana. Tím ale bohatý výběr novinek zdaleka nekončí, protože o slovo se hlásí také SkyShowtime, Prime Video a Apple TV+.

Apples Never Fall – 1. řada | SkyShowtime

drama / mysteriózní

Seriál podle stejnojmenného románu se zaměřuje na zdánlivě dokonalou rodinu Delaneyových. Bývalí tenisoví trenéři Stan (Sam Neill) a Joy (Annette Bening) prodali svou úspěšnou tenisovou akademii a jsou připraveni začít zlatá léta svého života. Zatímco se těší na čas strávený se svými čtyřmi dospělými dětmi, vše se změní, když na dveře Joy a Stana zaklepe zraněná mladá žena, která do jejich života vnese vzrušení, jež jim chybělo.

City Hunter – 1. řada | Netflix

akční / komedie / romantický

Legendární manga, která uchvátila Japonsko a prodalo se jí přes 50 milionů výtisků, se dočkala očekávané hrané adaptace. Příběh vypráví o Rjó Saebovi, špičkovém likvidátorovi, který díky svým působivým atletickým schopnostem, elitnímu střeleckému umění a chladnému rozumu odstraňuje problémy v drsném tokijském podsvětí. Jeho jediná slabina? Nedokáže odolat krásným ženám.

Knuckles – 1. řada | Paramount+ | SkyShowtime?

akční / sci-fi / rodinný

Příběh šestidílného seriálu se odehrává mezi druhým a nadcházejícím třetím dílem Ježka Sonica. Červeného Knucklese znovu dabuje Idris Elba a jeho parťáka Sonica, který se v seriálu objeví ve vedlejší roli, zase Ben Schwartz. Přítomnost Jima Carreyho, jež v sérii hraje zákeřného Dr. Robotnika, je nepravděpodobná. Seriál má premiéru na Paramount+ 26. dubna, o den později se možná, po vzoru jiných titulů, objeví na SkyShowtime. Přesné datum ale služba ještě neodhalila.

Mrtví mladí detektivové – 1. řada | Netflix

akční / dobrodružný / komedie

V tomhle novém nadpřirozeném seriálu ze Sandmanova světa se v záhrobí potkají dva teenageři, kteří by jeden za druhého dali ruku do ohně. Utíkají před čarodějnicemi, před samotným Peklem i Smrtí. A jasnovidka Crystal jim přitom pomáhá rozlousknout i ty nejtajemnější paranormální záhady ze světa mrtvých. Stejně jako Sandman z roku 2022, také Mrtví mladí detektivové pocházejí z komiksové předlohy pánů Neila Gaimana a Matta Wagnera.

Čtěte také: Netflix smaže válečnou vřavu oceněnou Oscary! Mistrovské dílo natočil režisér bondovky Skyfall

Nevyjasněné zločiny Roberta Dursta – 2. řada | HBO Max

dokumentární / krimi

Tento dokumentární seriál vynáší na světlo dlouho pohřbené informace o řadě nevyjasněných zločinů a muži podezřelém z jejich spáchání – Robertu Durstovi, potomku miliardářské rodiny Durstových, který na výrobě dokumentu plně spolupracoval. Filmovému štábu se podařilo dopátrat pravdě, která byla po dobu 30 let zahalena tajemstvím.

Oni – 2. řada | Prime Video

drama / horor / thriller

Druhá řada hororové antologie s podtitulem Strach se zaměří na detektiva z oddělení vražd losangeleské policie Dawn Reeveovou, která je pověřena novým případem: hrůznou vraždou matky, která otřásla i těmi nejzatvrzelejšími detektivy. Dawn se pohybuje v bouřlivé době Los Angeles, kde se město pohybuje na hraně chaosu, a je odhodlaná vraha zastavit. Jak se však blíží k pravdě, zmocňuje se jí i její rodiny cosi zlověstného a zlomyslného…

Případ Asunta – 1. řada | Netflix

krimi / drama / mysteriózní

V září roku 2013 Rosario Porto a Alfonso Basterra oznamují zmizení své dcery Asunty, jejíž tělo je nalezeno několik hodin poté u silnice nedaleko Santiaga de Compostela. Policejní vyšetřování brzy odhalí důkazy, které ukazují na Rosario a Alfonsa jako možné strůjce zločinu. Tato zpráva otřese městem a dokonce i zemí. Co může vést dva rodiče k tomu, aby ukončili život své dcery? Co se skrývá pod obrazem dokonalé rodiny? Podle skutečných událostí.

Sbohem, Země – 1. řada | Netflix

drama / sci-fi / thriller

Kdysi poklidné město Woongcheon se kvůli mrazivé tísňové siréně a zprávě o blížícím se úderu asteroidu ocitne vzhůru nohama. Korejský poloostrov je označen za rizikovou zónu a společnost se propadá do šílenství, v němž bují protesty, zločin a vydávání se za vojáky. Sbohem, Země vychází ze stejnojmenného románu uznávaného japonského autora Kotaro Isaky, který je známý svými pronikavými sociálními postřehy. Tvůrcem seriálu je Jin-min Kim stojící za úspěšnou netflixovkou Modrá až na kost.

Tři mušketýři: D’Artagnan | HBO Max

dobrodružný / akční / historický

V království rozděleném náboženskými válkami a pod hrozbou britské invaze, hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie… Výpravné zpracování legendárního románu Alexandra Dumase přichází v očekávaném epickém velkofilmu. S rozpočtem více než 70 milionů eur jsou Tři mušketýři: D‘Artagnan nejdražším projektem v historii francouzské kinematografie. Film, stejně jako jeho přímé pokračování, se řadí k největším překvapením loňského filmového roku.

Tři mušketýři: Milady | iTunes

dobrodružný / akční / historický

Druhá část s podtitulem Milady začíná přesně tam, kde předchozí film skončil. D’Artagnan je nucen spojit své síly s Milady (Eva Green), aby zachránil Konstance, která byla před jeho očima unesena. Když je však vyhlášena válka a Athos, Porthos a Aramis se již připojili k frontě, tajemství z minulosti rozbije stará spojenectví. Tři mušketýři (1844) jsou nejznámějším románem francouzského spisovatele Alexandra Dumase staršího. Nejnovější dvoudílná adaptace přichází od francouzského režiséra Martina Bourboulona, jež do hlavních a vedlejších rolí obsadil Evu Green, Vincenta Cassela, Vicky Krieps, Louise Garrela, a mnoho dalších.

Velký poprask na malém městě – 2. řada | Apple TV+ | Skylink

komedie / drama / sci-fi

Když se v jednom malém městečku objeví tajemný automat, který údajně umí odhalit pravý potenciál jeho obyvatel, všechno se tím změní. Lidé začnou měnit zaměstnání, přehodnocovat vztahy a zpochybňovat své dlouholeté názory – to vše v naději na lepší budoucnost. V hlavní roli komediálního sci-fi seriálu hraje Chris O’Dowd z IT Crowd. Venku jsou první tři epizody z deseti.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – pravěký horor ve stylu Predátora, velkolepá druhá Duna nebo seriálová novinka s Robertem Downeym Jr.