Druhý Rebel Moon je mnohem lepší než první díl, shodují se kritici. Zack Snyder už plánuje trojku

Zdroj: Netflix

Druhá část Rebel Moon přichází tento týden na Netflix a podle prvních ohlasů dostaneme mnohem lepší film než ten z minulého roku. Mezitím Zack Snyder potvrzuje, že jeho plány na třetí díl pokračují.

Navzdory ostré kritice prvního filmu se Zack Snyder nechal slyšet, že plánuje další filmy z této ságy a v nedávném rozhovoru pro Forbes ujistil své fanoušky. „Na třetím díle pracujeme. Rozhodně víme, kam to všechno směřuje – upřímně řečeno, víme to už docela dlouho. Takže ano, těším se, až natočíme další filmy Rebel Moon.“

První zahraniční ohlasy

Brian Davids z The Hollywood Reporter hodnotí film velmi pozitivně: „Rebel Moon 2 je oproti prvnímu dílu velkým pokrokem. První hodina pokládá základy pro nadcházející bitvu, ale poslední hodina pak není ničím jiným než velkolepou podívanou. Sofia Boutella a Zack Snyder spolu dobře spolupracují a já doufám, že se třetí díl uskuteční.“

Germain Lussier ze serverů Gizmodo a io9 je trochu nejistější: „Naštěstí je druhý Rebel Moon lepší než první díl. Snyder se zde více stará o postavy než o budování světa a vše drží pod kontrolou a soustředěně. A přesto se stále vleče, opakuje se a nikdy se emocionálně nespojí. Třetí dějství je ale skvělé.“

Tessa Smith z Mama’s Geeky a její pohled na film: „Na konci Jizvonošky mám pocit, že se příběh moc neposunul. Jako bychom byli na stejném místě jako po prvním díle, jen počet mrtvých je o něco vyšší. Přesto mám ráda zpomalené scény Zacka Snydera a je jich tu spousta!“

Čtěte také: 10 nejlepších postapokalyptických seriálů, které zhlédnout po Falloutu

„Film se mi opravdu líbí. Samozřejmě má napínavou akci, ale nejlepší je asi v práci s postavami,“ hodnotí snímek Britany Murphy z Muses of Media. „Sofia Boutella a Ed Skrein jsou fantastičtí, zatímco Bae Doona a Djimon Hounsou jsou zloději scén. Každá postava dostane příležitost zazářit a seznámení s jejich příběhy dodává filmu vážnost,“ kterou jsem upřímně ocenila, dodává recenzentka.

„Druhá část je nejextrémnější, nejtvrdší, nejsilnější, nejbombastičtější a nejextrémnější válečný film, jaký jste kdy viděli. Zack Snyder přechází do maximalistického módu. Tolik momentů hodných potlesku. Je to odolné vůči kritikům. A mainstreamové publikum si to zamiluje taky,“ neskrývá své nadšení přední fanoušek Zacka Snydera.

„Celkově se mi to líbilo. Akční sekvence byly neuvěřitelné a emocionální momenty opravdu silné. Fandila jsem, smála jsem se, uronila jsem pár slz. Konec je skvělý, definitivně uzavírá příběh, ale nechává prostor pro pokračování,“ hodnotí film Frankie ze sítě X.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška ve zkratce

Snímek je pokračováním ságy o Koře a válečnících, kteří přežili a chystají se obětovat všechno, postavit se po bok statečných obyvatel Veldtu a bránit kdysi mírumilovnou vesnici. V ní totiž našli nový domov ti, které boj proti Mateřskému světu připravil o střechu nad hlavou.

Ačkoli první Rebel Moon pasují diváci k nejhorším filmům minulého roku, režisér Zack Snyder chystá na Netflixu uvést jeho režisérskou verzi, která by podle jeho vlastních slov měla být úplně jiným filmem.

Bude podstatně delší, krvavější a bude vypadat, jako by se odehrával v jiném světě. Fanoušci se prý mohou těšit na zcela jiný film, s jiným střihem a celkovým vyzněním. Na rozdíl od původních verzí půjde o tituly s erkovou přístupností, tedy dětem nepřístupné. Ano, režisérské verze se dočká první i druhý film, zřejmě letos v létě.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška bude mít premiéru na Netflixu 19. dubna.

Zdroj: Netflix