Netflix drtí nová španělská komedie. V Česku kraluje žebříčku nejsledovanějších filmů

Zdroj: Netflix

Španělská romantická komedie Láska přes zeď je překvapivě novým hitem Netflixu v Česku. Remake francouzské komedie Blind Date (2015) zaujal první příčku mezi aktuálně nejsledovanějšími filmy a přebral tak štafetu po dlouho kralující české komedii, shodou okolností také remaku, Jedeme na teambuilding.

Zdroj: Netflix

On je typický workoholik, který žije a dýchá jen pro svou práci. Nevyhledává společnost a miluje absolutní ticho. Ona je zkušená klavíristka, která se připravuje na velký koncert, jenž by se mohl stát významným mezníkem její kariéry. Miluje hudbu a je odhodlaná obětovat jí každou volnou chvíli. Když se z těchto dvou výjimečných lidských bytostí stanou sousedé, které od sebe dělí jen jedna tenká zeď, může začít příběh plný komických situací a nečekaných zvratů.

Čtěte také: Mrazivé sociální drama dobývá Netflix. V Česku už patří mezi nejsledovanější filmy

Přestože původní snímek z roku 2015 nezamířil do české distribuce, cestu si k tuzemským divákům našel. Ti ho označili za neskutečně milý, svěží romantický film s povedeným výběrem herců. Lehce ujetá komedie zaujala také povedeným výběrem písniček, originální zápletkou a prostředím, ve kterém se odehrává. Jednoduše taková příjemná a netradiční romantická komedie jako stvořená pro sobotní večer.

Zda se povedenou komedii podařilo převést do španělského prostředí, o tom se můžeme přesvědčit na Netflixu od 12. dubna. Lásku přes zeď natočila Patricia Font oceněná v roce 2015 za krátký snímek Café para takeaway cenou Goya.

Zdroj: Netflix