Tarantinova krvavá cesta za pomstou se vrátila na Netflix! Obě části jsou rozdílné jako den a noc

Zdroj: Miramax

Na Netflix se vrátily oba díly Kill Bill Quentina Tarantina a v nabídce tak doplnily režisérovy další výtečné kousky Pulp Fiction, Hanebný pancharty, Nespoutaného Djanga a Tenkrát v Hollywoodu. Jejich návrat potěší hlavně z důvodu, že se na streamech velkých hráčů nějakou dobu neobjevovaly.

Uma Thurman v jedné ze svých nejznámějších rolí, Quentin Tarantino a jeho poklona japonským akčním filmům… První z dvoudílné ságy o pomstě. Tématika lehce připomíná western, kdy jeden zhrzený odpadlík vyhledává své bývalé druhy a ultimátně jim dává co proto. Je potřeba něco dodávat?

Čtěte také: Noční můra s příchutí šedesátek. Netflix přidal vizuálně podmanivý horor od režiséra Baby Driver

Dokonalá směsice žánrů, s nimiž si geniální a osobitý tvůrce pohrává, utváří vlastní, jedinečný subžánr… Perfektní dialogy, jedinečný styl vyprávění a brutální akce, která s vámi ještě nějakou dobu zůstane. To a mnohem víc poskytuje jedinečný rukopis jednoho z nejsvébytnějších a nejkultovnějších filmových tvůrců současné filmografie…

Zdroj: Miramax

Jako den a noc

Nevěsta alias Černá mamba se neúnavně snaží pomstít svému bývalému šéfovi a jeho společníkům, kteří se pokusili zabít ji i její nenarozené dítě. Než dostane Billa, zbývají na jejím seznamu ještě Budd alias Chřestýš a Elle Driver alias Horská zmije. Kill Bill měl být původně jeden film, ale dostatek materiálu rozhodl o jeho rozdělení na dvě části.

Ve druhém dílo namísto hlav a končetin padajících z plátna (a obrazovek) tentokrát prší řízné repliky. Přesto o zklamání nemůže být ani řeč. Stále se totiž jedná o režisérův skutečně autorský film, plný jeho osobních fascinací a obsesí. Převládají zde flashbacky (včetně hrdinčina výcviku u mistra Pai Mei, svatby, masakru svatebčanů a ženicha) a již vzpomenuté Tarantinovy charakteristické konverzace.

Tarantino vždy vzdává hold tradicím jím zvolených žánrů, zde zejména filmům o bojových uměních, samurajské kinematografii a spaghetti westernům.

Kill Bill a Kill Bill 2 jsou opět na Netflixu od 1. dubna.

Zdroj: Miramax