Seriál ze světa Star Wars prozkoumá vzestup temnoty! Trailer láká na hvězdy Matrixu a Hry na oliheň

Zdroj: Lucasfilm

Další seriál ze světa Star Wars nese název Akolytka a na obrazovkách Disney+ probádá dosud neprobádanou éru a s ní i vzestup temnoty. Osmidílná série odhalí pád řádu Jedi z nejvyšších pater a premiéru bude mít za tři měsíce. Mezitím máme možnost zhlédnout první trailer.

Seriál Akolytka je prezentován jako mysteriózní thriller odehrávající se 100 let před událostmi Epizody I. Diváky zavede do galaxie plné stinných tajemství a rodících se temných sil v posledních dnech éry Vrcholné republiky. Bývalá padawanka se znovu setkává se svým mistrem Jedi, aby společně vyšetřili sérii zločinů, ale síly, kterým čelí, jsou zlověstnější, než kdy předpokládali.

Čtěte také: Joker 2 má za sebou testovací projekci! Tvůrci filmu prý učinili zatraceně geniální rozhodnutí

Tvůrkyně a režisérka seriálu Leslye Headland už dříve prozradila, že Jediové zde nebudou tak dokonalí, spravedliví, ba přímo pohádkoví rytíři, jak si je mnozí pamatujeme. Dokonce uvedla, že seriál nebude k Jediům příliš shovívavý, protože se bude zabývat mnoha zjevnými příčinami jejich pádu.

V hlavních rolích se představí Amandla Stenberg, Jeong-jae Lee, Manny Jacinto, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith nebo Carrie-Anne Moss.

První dvě epizody budou mít premiéru na Disney+ 5. června.

Zdroj: Lucasfilm