Režisérka Wonder Woman stále připravuje film ze světa Star Wars! Slibuje téměř nemožné

Zdroj: Lucasfilm

Patty Jenkins, režisérka filmu Wonder Woman a jeho pokračování, byla nedávno hostem podcastu Talking Pictures. Během rozhovoru prozradila, že opět spolupracuje s Lucasfilmem na snímku Star Wars: Rogue Squadron.

Účast Patty Jenkins na filmu Star Wars: Rogue Squadron byla poprvé oznámena v prosinci 2020. Tehdy měl scénář na starosti Matthew Robinson a premiéra byla stanovena na prosinec 2023. Poté však režisérka začala pracovat na třetí Wonder Woman a její projekt ze světa Hvězdných válek putoval do šuplíku.

Čtěte také: Brutálně krvavý návrat! Bill Skarsgård vstává z mrtvých v traileru nové Vrány

Jenže zelenou nedostala ani třetí Wonder Woman a tak se Patty Jenkins loni vrátila k jednání s Lucasfilmem o Rogue Squadron. Dohoda o tom, že připraví nástin scénáře, byla uzavřena ještě před vypuknutím stávky scenáristů. Jenkins prozradila, že v této době ještě stále píše a až scénář odevzdá studiu, bude na Lucasfilmu, aby rozhodl, co s ním udělá dál.

Podrobností o Star Wars: Rogue Squadron jsme se v minulosti nedočkali. Jak ale samotný název napovídá, půjde o příběh elitní eskadry Rogue Squadron, nejslavnější bojové jednotky Povstalecké aliance a Nové republiky. V jejích řadách bojovali mimo jiné Luke Skywalker a Wedge Antilles.

Sama scénáristka a režisérka před několika lety v jednom rozhovoru řekla, že chce, aby byl Rogue Squadron „nejlepším filmem o stíhacích pilotech, jaký kdy byl natočen.“ A jako inspiraci hodlá použít zkušenosti svého otce, vojenského pilota.