Netflix uvedl mysteriózní thriller od tvůrce Vřískotu! Záporáka v něm hraje oscarový Cillian Murphy

Zdroj: DreamWorks Pictures

Wes Craven se během své téměř čtyřicetileté kariéry proslavil jako mistr hororu a tvůrce nesmírně populárních sérií Noční můra v Elm Street a Vřískot. Jeho snímek Noční let (2005), jenž se právě zařadil do nabídky Netflixu, je výbornou poctou hitchcockovským thrillerům. V hlavní roli se představil nyní už oscarový Cillian Murphy.

Lisa, manažerka luxusního hotelu, se vrací nočním letem do Miami. Na letišti se náhodou seznámí se sympatickým Jacksonem, s nímž stráví příjemné chvíle v baru při čekání na svůj zpožděný let. Když se konečně ocitne na palubě a letadlo se vznese do vzduchu, Jacksonova tvář se dramaticky změní.

Čtěte také: Oscarová Emma Stone vstane z mrtvých na Disney Plus! Chudáčci to stihnou ještě v březnu

Ukáže se, že jejich setkání je součástí plánu, jehož cílem je zavraždění vlivného politika – pravidelného hosta hotelu, kde Lisa pracuje. Vyděšená Lisa, uvězněná ve výšce 9000 metrů, musí spolupracovat, jinak bude zabit její otec.

Zdroj: DreamWorks Pictures

Noční let začíná velmi nevinně. Prvních několik minut se seznamujeme s Lisou, která na nás působí jako energická a rázná žena zcela pohlcená svou prací. Jemný flirt v baru, pár drinků, to by mohl být začátek typického milostného filmu. Jakmile se dvojice nalodí, nálada snímku se změní o 180 stupňů. Z okouzlujícího Jacksona se stává bezohledný, vypočítavý zločinec a mezi ním a jeho obětí začíná hra, v níž jde o život několika lidem.

Druhá část snímku je stále napínavá, neboť její realizaci má na svědomí mistr hororu. Finále nicméně nezapadá do konceptu a je vyloženě schematické. I přes nepovedený závěr nabízí Noční let více než 80 minut napětí a solidních hereckých výkonů. Pokud máte náladu na thriller, při kterém vám bude běhat mráz po zádech, je tento snímek Wese Cravena určen právě vám.

Noční let je na Netflixu od 22. března.

Zdroj: DreamWorks Pictures