Je to oficiální! Metoda Markovič dostane druhou řadu, která se zaměří na spartakiádního vraha

Zdroj: Voyo

Nadmíru povedená minisérie Metoda Markovič: Hojer se s diváky rozloučila šestou epizodou 1. března. Necelý týden po jejím odvysílání Voyo potvrdilo to, o čem se spekulovalo už delší dobu – druhá řada vznikne a Markovičův tým tentokrát dostane případ spartakiádního vraha Jiřího Straky.

Pokud jste si i vy povahu Jiřího Markoviče v podání Petra Lněničky oblíbili, můžete se pomalu těšit na jeho další velký televizní případ. Voyo totiž na sociální síti potvrdilo, že už připravuje volné pokračování s podtitulem Straka. Přesně tak, druhá řada se bude věnovat spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi, který v roce 1985 napadl na území Prahy jedenáct žen.

Čtěte také: Vážná konkurence pro Novu a Primu? Neplacená alternativa za HBO začne vysílat už příští měsíc

Vyšetřování tehdy vedl opět Jiří Markovič a Straka byl usvědčen ze tří vražd, dvou pokusů o vraždu, pěti znásilnění, tří loupeží a pěti krádeží. Po propuštění z výkonu trestu žije pod jinou identitou.

Straka byl dopaden 22. května 1985, s vyšetřovateli spolupracoval a k vraždám se doznal. Jako mladistvý byl odsouzen na 10 let odnětí svobody. Ve vězení prodělal kastraci. Propuštěn na svobodu byl po amnestii v roce 1994.

Voyo zároveň odhalilo, že se vrátí kompletní herecká sestava. Kdo si zahraje Straku, zatím prozrazeno nebylo. Metoda Markovič však zaznamenala nebývalý úspěch a zájem o roli spartakiádního vraha bude ohromný.

Metoda Markovič: Hojer vzdává hold originálním vyšetřovacím metodám bývalého šéfa legendární pražské „mordparty“ Jiřího Markoviče, mezi jehož nejznámější případy patří dopadení Ladislava Hojera a právě spartakiádního vraha Straky.

Režisérem seriálu je Pavel Soukup, jediný český držitel ceny Emmy za internetovou minisérii #martyisdead. Na tu v minulém roce navázal moderní thriller #annaismissing, který byl později na Voyo uveden v seriálové podobě.