Romantická komedie s prvky fantasy zbořila Netflix! Kritici na ni nenechali nit suchou

Zdroj: Netflix

Romantická komedie Irské přání s poněkud zapomenutou hvězdou Hollywoodu Lindsay Lohan se stala celosvětovým hitem společnosti Netflix. Po prvním víkendu je film na prvním místě ve 39 zemích, v Česku ale nestačí na tuzemské Jak přežít muže.

Zdroj: Netflix

Romantická komedie vypráví příběh Maddie (Lindsay Lohan), která přijíždí na Zelený ostrov na svatbu muže svých snů, který si má vzít její nejlepší kamarádku. Ještě předtím však vysloví přání u kouzelného kamene, který zázračně změní její osud.

Čtěte také: Mistrovské dílo nebo průměrná adaptace? Sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny viděli zahraniční kritici

Zatímco film atakuje nejvyšší příčky sledovanosti Netflixu, kritici se shodují, že jediné, co je na něm bezchybné, jsou nádherné irské scenérie. Na webu Rotten Tomatoes hodnotilo Irské přání kladně pouze 34 procent recenzentů.

Zdá se, že Lindsay Lohan našla druh filmů, ve kterých se jí docela dobře hraje. Sedmatřicetiletá herečka známá z Pasti na rodiče nebo Mezi námi děvčaty se totiž naposledy objevila v podobě laděném vánočním snímku Vánoce na spadnutí, který měl premiéru na Netflixu v listopadu roku 2022 a také ho natočila Janeen Damian.

Ostrá slova kritiky

Rachel Handler z časopisu Vulture označila film za „kryptofašistickou předzvěst zkázy,“ kterou „mohla napsat jen zlověstně naprogramovaná umělá inteligence.“ Ani Owen Gleiberman z Variety se nedržel zkrátka: „Film je napěněný jako pivo v půllitru Guinnesse a šablonovitý jako romantická komedie Netflixu na jedno použití.“

„Od vánočních filmů se očekává přijatelná míra kýče. Je to součást jejich kouzla. Tyto nízké nároky se však nevztahují na jiné sezónní filmy a už vůbec ne na milostný příběh, který se objevil na Den svatého Patrika,“ uvádí v recenzi web The Daily Beast.

Zdroj: Netflix