Návrat Batmana s Pattinsonem je v nedohlednu! Film se dočkal ročního odkladu

Zdroj: Warner Bros.

Fanoušci Temného rytíře v podání Roberta Pattinsona musejí být trpěliví. Hodně trpěliví. The Batman Part II totiž vlétne do kin až v říjnu 2026, o celý rok později, než bylo dosud v plánu. S informací přišel web The Hollywood Reporter.

Původně byla premiéra druhého Batmana stanovena na říjen 2025. Kvůli loňským stávkám herců a scénáristů se však produkční a distribuční cyklus prodloužil o celý rok. To znamená, že film vstoupí do kin až 2. října 2026.

Čtěte také: Jaderná apokalypsa a rozpad civilizace! Trailer Falloutu je splněným snem fanoušků

Připomeňme, že režisérem filmu je Matt Reeves, který se spolu se scenáristou Mattsonem Tomlinem aktivně zapojil do stávky amerického sdružení scenáristů. Kamery očekávaného pokračování se nakonec rozjedou až na konci tohoto března, zhruba o čtyři měsíce později, než si Warneři přáli.

Podobné zpoždění postihlo i seriálový spin-off Tučňák, který má být právě odrazovým můstkem pro druhý celovečerní film o Batmanovi. Roli Oswalda Chesterfielda Cobblepota si v tomto případě zopakuje Colin Farrell a osmidílný seriál se na HBO Max dočká své premiéry někdy na konci tohoto roku.

Batman s Pattinsonem je rozhodně parádní podívanou, jež nám servíruje zase trochu jiné pojetí jedné z nejznámějších komiksových postav ze stáje DC. Vše je řemeslně dotažené k dokonalosti a šlape jako ten nejlepší stroj. Jenomže… Chybí tu moment, ze kterého se posadíte na zadek s vědomím, že jste viděli něco, co jinde ne. Místy si film možná ukousává příliš velké sousto, řeší moc věcí najednou, přičemž některé linky skoro tříhodinového spektáklu zdaleka nejsou tak zásadní.