Zjistěte, proč svět utichl! Trailer nového Tichého místa ukazuje první den mimozemské invaze

John Krasinski tentokrát jen v pozici producenta.

Zdroj: Paramount Pictures

Společnost Paramount Pictures představila trailer k filmu Tiché místo: První den, novému dílu hororové sci-fi série Johna Krasinskiho, který diváky zavede do prvního dne, kdy se na Zemi objevila monstra vyobrazená ve filmech z let 2018 a 2020.

Tiché místo bylo velkým hororovým překvapením, které podobně jako kupříkladu Bird Box stavělo na velmi jednoduché premise – a sice na monstrech, využívajících jeden z našich smyslů coby vlastní výhodu.

Čtěte také: Pavoučí horor nedá spát ani těm nejotrlejším! Jeho tvůrce nyní chystá další Evil Dead

Ačkoli tento prvek není v rámci žánru ničím novým (takový Den trifidů by mohl vyprávět), oproti ostatním hororům v roce vydání působil neotřele a svěže. V první části lidstvo zdevastovala záhadná monstra, která mají výjimečný sluch a agresivně reagují na jakýkoli hlasitější zvuk. Hlavními protagonisty snímku byli členové docela obyčejné rodiny Abbottových, snažící se v novém světě prostě přežít.

Dvojka se stala povedeným postapokalyptickým hororem, kde přímočarý děs vystrnadil silnou atmosféru. Ve srovnání s první částí sice drobně pokulhávala, přesto do cíle i díky přiměřené stopáži dospěla v úctyhodně nabušeném tempu. Potěšil rovněž i poměrně komorní tón vyprávění, který byl z velké části klíčem úspěchu u jedničky.

Režisérem prequelu je Michael Sarnoski, který v roce 2021 debutoval dramatem Pig s Nicolasem Cagem. V hlavních rolích se tentokrát představí Lupita Nyong’o a Djimon Hounsou.

Tiché místo: První den má premiéru 27. června.

Zdroj: Paramount Pictures