Wrestlingový film s Efronem vyšel online! Vyklubalo se z něj sžíravé, psychologické drama

Na českých plátnech až v březnu.

Zdroj: A24

Na iTunes a dalších platformách (mimo ČR) se objevilo chválené wrestlingové drama Železní bratři (The Iron Claw), o kterém se ještě donedávna mluvilo v souvislosti s Oscary. Film nakonec neposbíral ani jednu nominaci, přesto se zařadil k nejlepším filmů, které se loni objevily. Zatímco uvedení filmu v digitální podobě doprovází nový trailer, česká premiéra v kinech je až 7. března.

Film vypráví skutečný příběh nerozlučných bratrů Von Erichových, kteří se na počátku 80. let minulého století zapsali do historie profesionálního wrestlingu. Ve stínu svého despotického otce a trenéra se bratři snažili dosáhnout nesmrtelnosti na největší sportovní scéně. Pět ze šesti sourozenců Von Erichových ovšem zemřelo předčasně, což vedlo k mýtu, že na rodinu byla uvalena kletba.

Čtěte také: Netflix připravuje americkou Hru na oliheň! Projektu se upsal hvězdný režisér

Zahraniční kritici se shodují, že The Iron Claw stojí na výborných hereckých výkonech a životní formě Zacka Efrona. Režisér Sean Durkin obstál jako režisér a scénárista a divákům podle všeho naservíroval emotivní film, u kterého se budeme smát i plakat. Možnost zhlédnout film už měla i celá řada českých diváků. Na ČSFD hodnotilo 143 uživatelů a skóre 81 % slibuje velmi kvalitní podívanou.

„Aneb jak můžou přehnané ambice rodičů, ale především pak toxická maskulinita zničit hned několik lidských životů. Studio A24 opět přišlo se zajímavým kouskem, který na první pohled klame tělem a z domnělého (klasického) sportovního životopisu se tak nakonec vyklubalo psychologické a sžíravé drama,“ hodní Železné bratry uživatel Mkartaylas56 z ČSFD.

Železní bratři mají českou premiéru v kinech 7. března.

Zdroj: A24