Nejmilejší překvapení minulého roku je online! Zatím ale vyjde pěkně draze

Wonka u vás doma.

Zdroj: Warner Bros.

Wonka se loni stal velmi vítaným překvapením, které jsme v recenzi označili za výtečnou třešničku na filmovém dortu roku 2023. Film se setkal i s kasovním úspěchem a vy si ho po měsíci a půl můžete vychutnat i v pohodlí domova.

Film režiséra Paula Kinga (Paddington) vyšel v digitální distribuci a objevil se například ve videotéce iTunes i s českým dabingem. Wonku zde zakoupíte v nejvyšší kvalitě (4K, Dolby Vision, Dolby Atmos) za 399 korun, případně vypůjčíte na dva dny za 329 korun. Prozatím ho tedy pořídíte na cenu dvou lístků do kina, což se možná nejeví jako ta nejlepší nabídka. Pokud si raději počkáte na uvedení filmu na HBO Max, zřejmě se vám nikdo divit nebude. Datum uvedení na streamu ale ještě nebylo zveřejněno.

Čtěte také: 10 nejočekávanějších únorových filmů a seriálů na Netflixu

Wonka je nesmírným a skvěle obsazeným překvapením, které uchvátí zajímavými, rozmanitými postavami a citlivým zasazením prequelu ke slavné klasice. Daří se přicházet s vlastními nápady a podmaní si vás zejména díky ztvárnění protagonisty Timothée Chalametem. Tomu se podařilo najít potřebný balanc mezi excentrickým cynikem, jakým byl Willy Wonka Gena Wildera, a a geniálním, do sebe uzavřeným podivínem, jakého ztvárnil Johny Depp. Film jsme v recenzi ohodnotili 85%.