Nicolas Cage si zřejmě zahraje temného Spider-Mana! Seriál připravuje tvůrce Punishera

Superman mu nevyšel, tak to zkouší u konkurence.

Foto: Spider-Man Noir (Marvel), Nicolas Cage ve filmu To se mi snad zdá (A24)

O připravovaném seriálu Spider-Man Noir víme už od loňského února, kdy se o jeho výrobě psalo například na webu Variety. Podle nových informací nasvědčuje vše tomu, že si titulní roli zopakuje Nicolas Cage, který si černobílého pavoučího muže střihnul už v oceňovaném animáku Spider-Man: Paralelní světy.

Temná verze superhrdiny vystupuje v komiksech teprve od roku 2009 a svůj filmový debut si odbyla ve skvělém animáku Spider-Man: Paralelní světy, kde černobílou postavu namluvil Nicolas Cage. Jeho noirový Spider-Man se sice v loňském sequelu neobjevil, nicméně podle webu The Ankler se Cage aktivně účastní jednání o ztvárnění hlavní role v hraném seriálu, který prozatím nese název Spider-Man Noir.

Čtěte také: Henry Cavill míří do filmového světa Marvelu! Krouží kolem dvou postav

Už nějakou dobu víme, že scénáristou a showrunnerem bude Oren Uziel, jeden ze scénáristů snímků The Cloverfield Paradox a Ztracené město. V roce 2017 měl premiéru jeho režisérský debut Shimmer Lake, který se setkal s poměrně kladným přijetím. Roli výkonného producenta by pak měl zaujmout ostřílený Steve Lightfoot. Ten v minulosti přivedl na obrazovky drsného Punishera s Jonem Bernthalem, tudíž má s marvelovským světem bohaté zkušenosti. Na projektu by měli spolupracovat i Phil Lord a Christopher Miller zodpovědní za oba animované Spider-Many.

Seriál, který se bude odehrávat v 30. letech minulého století v New Yorku během Velké hospodářské krize, se zaměří na zkušeného a staršího superhrdinu, který nebude mít se záporáky žádné slitování. Titul nebude navazovat na žádný předešlý film, a neměl by se v něm objevit ani Peter Parker.

Spider-Man Noir není v současné chvíli jediným projektem společnosti Amazon založeným na postavách Marvelu, jejichž práva vlastní Sony. Již dříve bylo oznámeno, že je v přípravě Silk: Spider Society, jež bude sledovat Američanku s korejskými kořeny a budoucí superhrdinku, kterou v komiksech pokousal stejný pavouk, jako Petera Parkera.