Henry Cavill míří do filmového světa Marvelu! Krouží kolem dvou postav

Pláštěnka za pláštěnku?

Foto: Captain Britain (Marvel) a Henry Cavill (Warner Bros.)

Henry Cavill sice předal supermanskou pláštěnku mladšímu kolegovi a své působení ukončil také v netflixovském Zaklínači, o výrazné role ale nemá nouzi ani do budoucna. Podle několika zdrojů se navíc připojil k filmovému vesmíru Marvel (MCU), přičemž jeho jméno krouží kolem dvou postav.

Navzdory předchozím fámám o Cillianu Murphym, který se měl o roli ucházet, mnozí fanoušci na sociálních sítích naznačují, že by Cavill mohl ztvárnit Doctora Dooma v připravované Fantastické čtyřce. Ta nedávno odhalila kompletní herecké složení, nicméně jméno padoucha ještě zůstalo pod pokličkou. Zprávu o Cavillovi navíc podpořili insider vystupující na Twitteru jako MyTimeToShineHello a novinář Matt Reeves.

Internetem ale kolují zvěsti, že se nyní čtyřicetiletý herec zhostí postavy Captain Britain. Právě o tu v minulosti projevil zájem, jak například prozradil pro magazín The Hollywood Reporter. Pro ty, kteří nejsou v obraze, Captain Britan alias Brian Braddock není jen britskou verzí Kapitána Ameriky. Tato postava, představená v roce 1976, ovládá magické schopnosti udělené Merlynem, což z něj činí jedinečnou kombinaci superhrdiny a mystického ochránce. Jeho příběhy se často prolínají s magickými říšemi, což jeho postavě dodává bohatou vrstvu, která by mohla do MCU přinést nový náboj.

O Cavillově případné roli se neshodnou ani zahraniční média. Například Fandom Wire možnost postavy Captaina Britain zcela vyvrací, ComicBook zase nesází na Doctora Dooma. Je tedy pravděpodobné, že se minulý představitel Supermana z konkurenční stáje DC nakonec objeví ve zcela jiné roli. Ve hře může být koneckonců i Hyperion, jež je členem Eternals a jeho původ je inspirovaný právě postavou Supermana.