Novodobé Kokosy na sněhu dorazily na Disney Plus! Chválenou komedii natočil režisér posledních dvou Thorů

Zdroj: Searchlight Pictures

Od 28. února brázdí službou Disney+ nová komedie Jeden gól, kterou natočil Taika Waititi, tvůrce posledních dvou marvelovských Thorů nebo snímků Králíček Jojo a Co děláme v temnotách. Michael Fassbender v ní trénuje fotbalovou reprezentaci, která v roce 2014 sklidila jednatřiceti brankový debakl. Ne nadarmo je přirovnávána k novodobým Kokosům na sněhu.

Snímek se inspiroval skutečnými událostmi, které mohou být divákům známé již z britského dokumentu z roku 2014. Příběh se točí okolo národního fotbalového týmu Americké Samoy, která drží nechvalný rekord v počtu inkasovaných gólů během jediného zápasu – kvalifikace MS s Austrálií (31-0).

Čtěte také: Návrat kultovní Vrány na prvních fotkách! Anti-hrdinu si zahraje představitel Pennywise z hororu To

Nový trenér Thomas Rongen v podání Michaela Fassbendera udělá cokoliv, aby z prohrávajících a neschopných fotbalistů udělat úspěšný tým, který to dotáhne až na Světový šampionát. Pro začátek ale bude stačit, aby jeho svěřenci vstřelili alespoň jeden gól.

75% recenze na kinoboxu

„Příběh o vzepětí sil příšerného fotbalového týmu vlivem profesionálního kouče, jenž se od hráčů z Americké Samoy zase učí mít rád život, nabízí starou dobrou sportovní šablonu,“ píše v recenzi Jakub Vopelka. „Taika Waititi sice režíroval vtipnější scénáře, ale Jeden gól pro mainstreamové publikum krásně sumíruje jeho tvůrčí charakter a schopnost kreativně polidštit i strnule vyhlížející schémata. Berte, nebo nechte být.“

Zdroj: Searchlight Pictures