Top Gun 3 má zelenou! Tom Cruise a režisér Mavericka jsou na palubě

Maverick je od ledna na Netflixu.

Zdroj: Paramount Pictures

Přestože Tom Cruise podepsal tento týden ne-exkluzivní smlouvu s Warner Bros, plánuje s Paramountem natočit další pokračování Top Guna. Podle serveru Deadline pracuje na první verzi scénáře Ehren Kruger, který se podílel i na miliardové dvojce.

Kromě Cruise se mají do svých rolí vrátit Glen Powell a Miles Teller, chybět nemají ani producent Jerry Bruckheimer a režisér Joseph Kosinski, který momentálně připravuje formulový Apex s Bradem Pittem. Zda se k projektu připojí Christopher McQuarrie, tvůrce posledních dílů Mission: Impossible, zatím není jasné.

Čtěte také: Temný případ se vrací v neskutečné formě! Nová řada z potemnělé Aljašky sbírá 100% recenze

Ohlášení třetího dílu bylo jen otázkou času. Top Gun: Maverick ovládl většinu žebříčků nejlepších filmů z roku 2022 a v kinech utržil miliardu a půl. Kromě dokonale vyváženého vyprávění, úžasného vizuálního zpracování a pulzujícího soundtracku měl ještě jednu další důležitou věc. Přinesl zážitek.

Tom Cruise se vrátí na plátna kin nejdříve v roce 2025 v přímém pokračování Mission: Impossible, s Dougem Limanem pak už nějakou dobu chystá první hollywoodský film natáčený ve vesmíru. Přednost ale možná dostane pokračování Na hraně zítřka, ve kterém by se měla vrátit i Emily Blunt.