Jak by vypadaly Pelíšky v režii Wese Andersona? Trailer generovaný umělou inteligencí přináší odpověď

Režisér Hřebejk bude v šoku!

Zdroj: Youtube Davida Spáčila

Wes Anderson patří mezi nejosobitější režiséry, jehož rukopis je takřka nezaměnitelný. Někomu sedí víc, jiní už mají jeho trademarků po krk. To ale nemění nic na tom, že se jeho klasická stylizace stala virálním hitem, když ji okoukaly nástroje využívající umělou inteligenci. Po vzoru Avatara, Star Wars nebo Harryho Pottera podle Wese Andersona přišla česká odpověď.

Až zase budete koukat na legendární české Pelíšky, možná je uvidíte v úplně jiném světle. Zasloužil se o to David Spáčil, který na svém youtubovém kanále zveřejnil fiktivní trailer „Co kdyby Pelíšky režíroval Wes Anderson?“ Projekt vznikl za pomocí nástrojů Midjourney, Eleven labs, PikaLabs a mnoha dalších.

Čtěte také: Před rokem málem přišel o život. Nyní se Jeremy Renner vrací před kamery

Jak autor videa uvedl v přiloženém popisku, většina materiálu byla vygenerována umělou inteligencí. Upoutávkou provází falešný hlas Miroslava Donutila, a známé tváře české klasiky nahradili hollywoodští herci. Michala ztvárňuje Timothée Chalamet, Šebka staršího Bill Murray, Krause zase Gene Hackman. Největší peckou je ale Danny Glover v roli učitele biologie, Saši.

Pokud vás fiktivní upoutávka na Pelíšky podle Wese Andersona zaujala, tvůrce videa slibuje také brzké uvedení Making Of, tedy rozboru a odhalení toho, jak projekt za pomoci nástrojů umělé inteligence vznikal.