Na Zemi propuklo peklo a napětí se stupňuje i na oběžné dráze. Sci-fi thriller má těsně před premiérou

Film v českých kinech neuvidíme.

Zdroj: Bleecker Street

Vesmírný sci-fi thriller I.S.S., který už v pátek 19. ledna uvedou americká kina, se připomíná sérií krátkých teaserů a pohledem do zákulisí. Film zdobí poměrně vysoké známky od zahraničních novinářů, plnohodnotný trailer měl premiéru na začátku prosince minulého roku.

Když na Zemi dojde k jadernému konfliktu mezi Spojenými státy a Ruskem, oba národy se tajně spojí se svými astronauty na palubě Mezinárodní vesmírné stanice a dají jim pokyny k převzetí kontroly nad stanicí, a to za každou cenu.

Čtěte také: Zombie horor 28 dní poté dostane pokračování! Tvůrci mají plán na celou trilogii

Film měl premiéru letos v červnu na americkém Tribeca Film Festivalu, odkud si odnesl vesměs pochvalné reakce. I.S.S posbíralo prozatím 32 recenzí na RottenTomatoes (81 % z nich kladných), přičemž chválou nešetřily ani prestižní weby Deadline a Hollywood Reporter.

Recenzi pro Hollywood Reporter napsal Frank Scheck. Uvádí v ní, že „režie a kamera se dobře doplňují, aby zachytily intenzivní momenty a pohyby v tak malém prostoru, a přispívají k vizuálně podmanivému vyprávění, které plně využívá výhody uzavřeného prostředí bez tíže. Každý vznášející se předmět a rýsující se prázdnota prostoru se stávají aktéry tohoto napínavého dramatu a vytvářejí hmatatelné napětí, které dodává pocit strachu. Film se pohybuje v nepolevujícím tempu a nikdy nepřešlapuje na místě.“

Režisérskou snímku I.S.S. je talentovaná Gabriela Cowperthwaite, tvůrkyně dojemného snímku Náš přítel a válečného dramatu Megan Leavey. V hlavních rolích astronautů se objeví Chris Messina, Pilou Asbæk, Ariana DeBose, John Gallagher Jr. a Costa Ronin.

Film se dočká uvedení v amerických kinech 19. ledna 2024.

Zdroj: Bleecker Street