Zemi zachvátila jaderná válka, a vesmírnou stanici boje o moc. Sci-fi thriller vypadá senzačně

Ukázalo se, že ve vesmíru je váš křik slyšet.

Zdroj: Bleecker Street

Astronautům z I.S.S. se naskýtá jedinečný pohled na planetu Zemi každý den. Co když ale svět zachvátí válečný konflikt, jehož dopady jsou citelné i na tom nejodlehlejším místě, jaké si umíte představit? Sci-fi I.S.S. sbírá pochvalné recenze již od svého uvedení na festivalu Tribeca, až nyní ale ukazuje první záběry v opravdu senzačním traileru.

Když na Zemi dojde k jadernému konfliktu mezi Spojenými státy a Ruskem, oba národy se tajně spojí se svými astronauty na palubě Mezinárodní vesmírné stanice a dají jim pokyny k převzetí kontroly nad stanicí, a to za každou cenu.

Čtěte také: Jodie Foster a brutální vraždy uprostřed aljašské zimní noci! Návrat Temného případu vypadá skvostně

Film měl premiéru letos v červnu na americkém Tribeca Film Festivalu, odkud si odnesl vesměs pochvalné reakce. I.S.S posbíralo prozatím 12 recenzí na RottenTomatoes (92 % z nich kladných), přičemž chválou nešetřily ani prestižní weby Deadline a Hollywood Reporter.

Režisérskou snímku I.S.S. je talentovaná Gabriela Cowperthwaite, tvůrkyně dojemného snímku Náš přítel a válečného dramatu Megan Leavey. V hlavních rolích astronautů se objeví Chris Messina, Pilou Asbæk, Ariana DeBose, John Gallagher Jr. a Costa Ronin.

Film se dočká uvedení v amerických kinech 19. ledna 2024.

Zdroj: Bleecker Street