Enola Holmesová se vrátí ve třetím filmu! Účast Millie Bobby Brown je téměř jistá

Sherlockova sestra neřekla poslední slovo.

Zdroj: Netflix

Oblíbená tvář Netflixu, Millie Bobby Brown, se už v březnu představí ve fantasy Mladá dáma, a za její účasti začne v lednu natáčení poslední řady fenoménu Stranger Things. Stále devatenáctiletá herečka se ale vrátí také jako Enola Holmesová v již třetím filmu.

O vzniku třetího filmu Enoly Holmesové nedávno informoval server Collider, který exkluzivně potvrdil, že práce na scénáři ji vypukly. Šéfa filmové divize Netflixu Scotta Stubera vyzpovídal Stev Weintraub ze zmíněného webu.

Čtěte také: Hvězdná sebranka krade za letu 500 milionů dolarů ve zlatě. Akce od Netflixu má finální trailer

Millie Bobby Brown je pro nás taková domácí hvězda. Chci říct, Stranger Things jsou pro nás důležité, a sledujeme, jak herecky roste,“ řekl Stuber. „Na jaře s ní chystáme film Mladá dáma, na který se opravdu těším.“

Na závěr rozhovoru konečně došlo na třetí Enolu. „Série Sherlocka Holmese je evidentně dost pružná. Studio Warner Bros. samozřejmě odvedlo neuvěřitelnou práci s Downeym a Judem Lawem, ale my tento svět brzy rozšíříme o třetí Enolu. Začali jsme pracovat na scénáři,“ dodal Stuber na závěr.

Zatímco návrat Millie Bobby Brown je celkem jistý, o představiteli Sherlocka Holmese, kterého ve filmech Netflixu hraje Henry Cavill, nepadlo ani slovo. Cavill však nedávno opustil seriálového Zaklínače, rovněž z dílny Netflixu, a je tak velmi pravděpodobné, že se do role světoznámého detektiva již nevrátí.

Filmy Enoly Holmesové jsou založeny na knihách Nancy Springer, které nesou název The Enola Holmes Mysteries. Prvních šest dílů vyšlo už v letech 2007 až 2010, sedmá teprve v roce 2021. Třetí film by měl být adaptací románu Případ zlověstných kytic, ve kterém Enola řeší záhadu okolo zmezení Sherlockovy pravé ruky, doktora Watsona.