Režisér Shawshanku a Zelené míle na palubě poslední řady Stranger Things!

Velmi vítaná posila!

Zdroj: Netflix

Stranger Things je takovým fenoménem, že si jeho poslední řada zaslouží tu největší péči. Natáčení zbylých osmi epizod vypukne už začátkem příštího roku, a na povrch vyplouvají nové informace. Podle známého insidera Jeffa Sneidera by se režie dvou epizod mohl chopit věhlasný režisér Frank Darabont, který proslul adaptacemi Stephena Kinga.

Jméno Franka Darabonta patří v Hollywoodu mezi ta nejznámější, ačkoli čtyřiašedesátiletý režisér filmů Zelená Míle a Vykoupení z věznice Shawshank nenatočil nic nového už dlouhých deset let. Podle insidera Jeffa Sneidera by to ale mohl napravit Netflix, který měl slavnému tvůrci předložit nabídku k natočení dvou epizod závěrečné páté řady Stranger Things. Kamery se podle serveru Deadline rozjedou už začátkem ledna, a informace o zapojení Darabonta by tak měla být potvrzena co nevidět.

Čtěte také: Akční film z produkce Petra Jákla láká na duo Hemsworth a Crowe! Trailer má nabušený

Začlenění Darabonta do produkce Stranger Things by dávalo dokonalý smysl. Seriál je totiž inspirovaný díly Stephena Kinga skrz na skrz, a samotné filmy Darabonta jsou bez debat těmi nejlepšími kingovskými adaptacemi vůbec. Kromě Shawshanku a Zelené míle natočil Darabont také Mlhu z roku 2007, která je dosud jeho posledním celovečerním titulem. Frank Darabont stojí také za seriálem Živí mrtví (zrežíroval pilot), minisérií Mob City (2013) a jako scénárista se podílel například na Godzille (2013).