Česká sci-fi uhranula Netflix! Na nejsledovanější film streamu už dotírá postapokalyptický nářez

Bod obnovy nejstreamovanějším filmem v Česku.

Zdroj: Bioscop

Ve středu 24. ledna vtrhla na Netflix nová česká sci-fi Bod obnovy, která měla premiéru v kinech před čtyřmi měsíci. Snímek talentovaného režiséra Roberta Hloze vzbudil na streamu velkou zvědavost a zcela zaslouženě ovládl sledovanost Netflixu na českém území. Není to tak dávno, co jsme Bod obnovy zařadili mezi deset nejlepších filmů minulého roku.

Zdroj: Netflix

Bod obnovy ve zbytku tuzemské produkce působí jako takové menší zjevení a tento odstavec budiž maličkým odčiněním toho, že se na něj v rámci NaFilmu neobjevila recenze. S rozpočtem, za jaký by v Hollywoodu nepořídili možná ani pilot seriálu, se v našich končinách podařilo natočit funkční krimi z blízké budoucnosti se skutečně poutavým a světovým vizuálem.

Čtěte také: 10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Korunu výbornému zážitku od nadaného režiséra Roberta Hloze nasazuje skvěle obsazená Andrea Mohylová v hlavní roli vyšetřovatelky Em. Ani zbytek herců pak rozhodně nezůstává pozadu. I díky tomu lze odpustit místy maličko škrobené repliky. Nebál bych se říci, že jde o nejlepší český film za hodně dlouhou dobu. Tvůrcům nezbývá než držet palce v dalších projektech.

Bod obnovy je takřka od svého uvedení na Netflixu nejsledovanějším filmem tohoto streamu. Na chválený český titul už ale dotírá čerstvá novinka z dílny Netflixu, korejští Lovci z konce světa. Třetí pozici aktuálně drží akční jednohubka V letu, která se s přívětivými recenzemi téměř nepotkala, ačkoli za ní stojí režisér F. Gary Gray a v hlavních rolích se představila jedna hvězda vedle druhé.

Zdroj: Bioscop