Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou konečně online! Uvedení na Apple TV+ se zatím nekoná

Scorsese u vás doma!

Zdroj: Paramount Pictures

Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce už nejsou pouze v kinech. Hvězdně obsazená, a více jak tříhodinová podívaná vzala útokem videotéky Amazon a iTunes, kde se pokusí alespoň částečně zahojit rány v podobě slabých tržeb nastřádaných v kinech. Uvedení filmu na streamu Apple TV+ se tak nejspíše dočkáme až v příštím roce.

Jak už bývá zvykem u videotéky Amazon, součástí filmu nejsou české titulky. Verze iTunes už ale české titulky Karla Himmera obsahuje. Zabijáci rozkvetlého měsíce pochopitelně vyšly v nejlepší možné kvalitě. Jejich pořízení ale pořádně provětrá vaši peněženku. Amazon nabízí film v přepočtu za 564 Kč, vypůjčení pak za 450 Kč, iTunes verze vyjde buď na 399 Kč nebo 329 Kč.

Čtěte také: Podvodníček se přiživuje na slávě skutečného Ježíše. Trailer slibuje velkolepou biblickou zábavu

Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou naprosto nádherně natočený film, kde vše šlape jak má. Ale maličko na setrvačník. Jeho problémem je nesmírně dlouhá stopáž a absence nějakého opravdu silného hereckého momentu, který by po zhlédnutí ještě rezonoval v paměti (což je u tří a půl hodinového filmu a tak silného hereckého obsazení dosti na pováženou). Snímek se mnohem více soustředí na událost, o níž pojednává, než na své hrdiny.

Film je natočen podle knihy spisovatele Davida Granna, která v češtině vyšla pod názvem Krvavé prachy: Osedžské masové vraždy a zrod FBI. Jedná se o nesmírně silný příběh, jenž může sloužit jako jakási ukázka toho, jaké bezpráví a zločineckou síť můžeme v novodobé historii USA nalézt.