Hraný seriál Spider-Man Noir vítá na palubě tvůrce Punishera! Pro děti nebude

A cameo pro Nica Cage?

Zdroj: Marvel Comics

O tom, že Amazon plánuje natočit hranou seriálovou verzi Spider-Man Noir, víme od února, kdy se o informaci zasloužil server Variety. Temná verze superhrdiny vystupuje v komiksech teprve od roku 2009, a svůj filmový debut si odbyla ve skvělém animáku Spider-Man: Paralelní světy, kde černobílou postavu namluvil Nicolas Cage.

Už nějakou dobu víme, že scénáristou a showrunnerem bude Oren Uziel, jeden ze scénáristů snímků The Cloverfield Paradox a Ztracené město. V roce 2017 měl premiéru jeho režisérský debut Shimmer Lake, který se setkal s poměrně kladným přijetím. Nováčkem na palubě je ale ostřílený Steve Lightfoot, jež by měl zaujmout pozici výkonného producenta. V minulosti přivedl na obrazovky drsného Punishera s Jonem Bernthalem, tudíž má s marvelovským světem bohaté zkušenosti.

Čtěte také: Will Smith se vrátí v pokračování filmu Já, legenda! Scénář je hotový

Připravovaný hraný seriál, který se bude odehrávat v 30. letech minulého století v New Yorku během Velké hospodářské krize, se zaměří na zkušeného a staršího superhrdinu, který nebude mít se záporáky žádné slitování. Titul nebude navazovat na žádný předešlý film, a neměl by se v něm objevit ani Peter Parker.

Seriál Spider-Man Noir není v současné chvíli jediným projektem společnosti Amazon založeným na postavách Marvelu, jejichž práva vlastní Sony. Již dříve bylo oznámeno, že je v přípravě Silk: Spider Society, jež bude sledovat Američanku s korejskými kořeny a budoucí superhrdinku, kterou v komiksech pokousal stejný pavouk, jako Petera Parkera.