Zack Snyder to nezvládl. Rebel Moon je mišmašem odehrávajícím se v ponurém vesmíru

Vlastní názor si uděláme příští týden.

Zdroj: Netflix

Snyderovi asi není Netflix souzen. První recenze zahraničních kritiků na Rebel Moon nevěstí nic dobrého, a označují Snyderovu novinku za jeden velký mišmaš. Než se o kvalitách filmů přesvědčíme sami, velkolepá sci-fi, jejíž trailery slibovaly epickou podívanou z ranku Star Wars nebo Duny, posbírala už 42 recenzí na RottenTomatoes, a pouze 24 % z nich hodnotí film kladně.

Na druhé straně, film na Rottenech hodnotilo také přes 250 obyčejných diváků, kteří snímku nadělili slušných 74 %. První známky od zhruba sedmi stovek uživatelů posbíral Rebel Moon i na IMDB, kde se průměrné skóre vyšplhalo na 6,8 z 10.

Zahraniční kritici na Rebel Moon

„Omluvou bude, že jde o první díl ze dvou. Aby se ale k němu diváci chtěli vracet, musí si vytvořit nějaký vztah k příběhu nebo k lidem, kteří ho obývají, a to se bohužel Rebel Moon ani zdaleka nepodařilo,“ píše ve dvouhvězdičkové recenzi Flickering Myth.

„To, co mělo být inspirativní poctou sci-fi klasikám, působí jako opsané z CliffsNotes, které si naškrábal nevyspalý student, jež dával v hodině filmu pozor jen napůl. Je to mdlý vedlejší produkt nadměrných ambicí,“ kritizuje Courtney Howard z Fresh Fiction.

Čtěte také: Eddie Murphy se vrací ve své nejslavnější roli! Policajt v Beverly Hills 4 nadělil nostalgický trailer

Valerie Complex z Deadline si po filmu připadá „jako rozbitá deska.“ O filmu Rebel Moon napsala, že „jde o další film Zacka Snydera, který se opět potýká se stejnými problémy. Kvalitní produkční hodnoty s roztříštěným, nesoudržným příběhem.“

„Přestože existuje v galaxii s tisíci hvězdnými soustavami a světy, není v ní žádné sluneční světlo. Nebo kouzlo. Je to neúprosně ponurý vesmír, který nahrazuje nedostatek humoru nedostatkem života,“ napsal David Crow pro Den of Geek.

Germain Lussier z io9 uvedl, že je „Rebel Moon je kakofonií sci-fi motivů… je nepopiratelně krásný, zručně navržený a dostatečně příjemný na sledování, ale nezanechává žádný trvalý dojem.“

„Zack Snyder zklamal v předaleké galaxii, kde jeho space opera ztroskotala na vykonstruovaném začátku. Rebel Moon je neinspirativní mišmaš známých motivů, postav a prostředí převzatých z klasických blockbusterů.“ Dvěma body z pěti hodnotí Julian Roman z Movieweb.

Mama’s Geeky píše, že „raději budu mít tříhodinový kompletní film než více než dvouhodinový poloviční film. Velmi těžko hodnotit bez závěru, zpomalené akční sekvence ale mám ráda, a těch je tam hodně. Navíc Ed Skrein & Sofia Boutella si své scény vyloženě užívají.“