Godzilla Minus One se vrátí v černobílé verzi! Trailer slibuje hotové vizuální orgie

Krása střídá nádheru.

Zdroj: Toho

Úspěšná Godzilla Minus One se vrátí do japonských kin ve zcela nové černobílé verzi. Nečekaný hit letošní zimy láká na své opětovné uvedení ve strhujícím traileru, který jednomu z nejchválenějších filmů série dodává úplně nový rozměr. Jak říká režisér filmu, nejde o pouhou verzi zbavenou barev. Grafici k projektu přistupovali jako ke zcela novému filmu.

Černobílá edice snímku nese označení Godzilla-1.0/C (Godzilla Minus One/Minus Color), a v Japonsku ji přivítají v kinech příští měsíc. O opětovném uvedení v dalších zemí světa zatím nejsou žádné informace.

Čtěte také: Zack Snyder slibuje, že režisérská verze Rebel Moon bude úplně jiný film

K uvedení černobílé Godzilly se vyjádřil samotný režisér Takaši Jamazaki. „Nyní jsme schopni oznámit Godzillu-1.0/C, na které jsme pracovali dlouhou dobu. Nejde jen o verzi zbavenou barev, film jsme přetvořili kousek po kousku. Grafiky jsem nechal využít nejrůznějších nástrojů, jako by vytvářeli zcela nový film. Mým cílem bylo dosáhnout stylu, jehož jednotlivé záběry by připomínaly práci mistrů černobílých fotografií. Podařilo se nám odhalit texturu kůže a detaily scenérie, které byly v původních scénách skryté. Díky tomu se objevila děsivá Godzilla jako z dokumentárních záběrů. Odstraněním barev vznikl nový pocit z reality.“

Godzilla Minus One se odehrává v poválečném Japonsku, kde se Godzilla stává novou hrozbou pro zemi zničenou druhou světovou válkou. Film se tedy odehrává několik desítek let před filmem Shin Godzilla z roku 2016, dosud posledním titulem z dílny Toho, který sklidil rozporuplné reakce.

Zdroj: Toho