10 nejlepších vánočních filmů na Disney+

Ty pravé Vánoce na Disney+.

Foto: Noelle (Disney+), Sám doma (20th Century Fox), Smrtonosná past (20th Century Fox)

Na svou vánoční sbírku plnou pokladů samozřejmě láká i streamovací služba Disney+. V její nabídce nechybí původní dva díly legendární vánoční komedie Sám doma (dvojka letos konečně obdržela původní český dabing), legendární Smrtonosná past, o jejímž zařazení mezi vánoční klasiky se neustále vedou debaty, nebo duo netradičních vánočních filmů z dílny Tima Burtona.

Kouzelné Vánoce

Zdroj: Buena Vista Distribution Company

Oceňovaná herečka Mary Steenburgen exceluje v roli Ginny, mladé matky, která znovu objeví kouzlo a krásu Vánoc díky neotřesitelné víře její šestileté dcerky Abbie a Gideona, Ginnyina vlastního anděla strážného. Ginnyin úžasný zážitek vás chytne za srdce v této nadčasové klasice společnosti Disney. Snímek Kouzelné Vánoce naplní všechny vaše nejposvátnější vánoční představy. Sdílejte svůj divácký zážitek s těmi, které milujete.

Noelle

Dcera Krise Kringlea žije Vánocemi a přeje si, aby také mohla dělat něco důležitého jako její bratr Nick, který se má místo jejich otce postarat o Vánoce. Když se Nick hroutí jako domeček z karet ze všeho toho tlaku, Noelle mu navrhne, aby si udělal volno a odjel… jenže když se nevrací, Noelle musí svého bratra najít a přivézt ho zpátky včas, aby zachránila Vánoce.

Sám doma

Zdroj: 20th Century Fox

Sám doma patří k Vánocům stejně jako vánoční stromeček nebo cukroví. Komedie o tom, jak Kevin brání svůj dům před zloději je prošpikována vtipem, skvělými hláškami, akcí a hlavně nezaměnitelnou atmosférou. Sám doma je jedním z mých nejmilovanějších filmů a opravdu si nedokážu představit, že bych o Vánocích neslyšel tu legendární hlášku „Harry, jdu do baráku!“

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Zdroj: 20th Century Fox

Mokří banditi se dostali na svobodu a vyrazili do New Yorku, tentokrát pod novým pseudonymem jako Dlouhoprstí banditi. Netuší však, že jim osud do cesty opět přivede Kevina McCallistra. Jedna z nejlepších komedií v historii kinematografie, legendární vánoční snímek, Kevin McCallister, New York City. To je druhé pokračování filmu Sám doma, kterého milují nejen děti, ale i všichni dospělí, zvlášť ti, co obdivují New York.

Santa Claus

Zdroj: Walt Disney

O Štědrém večeru zjistí rozvedený otec a jeho malý syn, že z jejich střechy spadl Santa Claus. Když otec vezme za otěže sobů, zjistí, že je novým Santa Clausem, který musí přesvědčit o své existenci nejen celý svět, ale hlavně sebe. Film s Timem Allen, který se dočkal dvou pokračování, a v nedávné době vyšla také druhá řada seriálového sequelu Santa Clausovi.

Čtěte také: 10 nejlepších vánočních filmů na Netflixu

Smrtonosná past

Tento film má vlastně vše podstatné, co je pro mnoho vánočních snímků typické: jsou tam dárky, stromeček, sníh, škrobený vánoční večírek, vánoční dekorace, hudba a šťastný konec. Tak proč by tato akční klasika nemohla být brána jako plnohodnotný vánoční film? John McClaine v podání Bruce Willise musí zachránit nebohé civilisty, kteří jsou zajati ve výškové budově prokletými teroristy. Mezi uvězněnými obětmi je i jeho žena. V doprovodu drsných hlášek likviduje jednoho padoucha za druhým, až se dostane nakonec tomu největšímu záporákovi – zlotřilému Hansi Gruberovi.

Střihoruký Edward

Zdroj: 20th Century Fox

Tim Burton se v posledních letech opakuje, ale v dřívějších časech tvořil jeden klenot vedle druhého. Jedním z nich je i Střihoruký Edward s Johnnym Deppem v hlavní roli. Vyprávění o robotovi, který má místo rukou ostré nůžky, dojme i pobaví. Vánoce pro obyvatele jednoho městečka budou mít tento rok úplně jiný rozměr, když je zmíněný robot objevený v opuštěném domě a adoptovaný jednou rodinou. Jeho přirozený talent vytváření soch je sice opěvovaný, ale rovněž některými nepochopený. Díky tomu má jak Edward, tak i jeho nová rodina krušné Vánoce.

Ukradené Vánoce

Zdroj: Walt Disney

Film z dílny režiséra Tima Burtona potěší převážně fanoušky Halloweenu a Vánoc, spojuje totiž tyto dva oblíbené svátky dohromady. Příběh se točí kolem kostlivce Jacka, který je hlavním aktérem halloweenského strašení. Jenže každý rok je stejný, jako ten předchozí a Jacka už strašení nenaplňuje. Snímek Ukradené Vánoce, natočený na motivy knížky od Tima Burtona se stal naprosto kultovním.

Vánoční koleda

Filmových verzí Vánoční koledy natočené podle knihy britského spisovatele Charlese Dickense je nespočet, ať už hraných nebo animovaných. U mnohých diváků ale vede animovaná verze s Vydřigrošem, kterému hlas propůjčil Jim Carrey. Režisér Robert Zemeckis přivedl k životu postavy z knihy naprosto kouzelným způsobem, který nám představil již ve filmu Polární expres.

Zázrak v New Yorku

Zdroj: 20th Century Fox

Malá Susan právě od maminky zjistila, že Santa Claus není skutečný. Je z toho velice smutná, ale v obchodním centru, kde každé dítě sedává Santovi na klíně, aby si řeklo, co si přeje, jí dá právě pracující Santa víru, že Santa existuje a je to on sám. Ale jak to dokázat?