James Cameron píše scénář pro Terminátora 7! Inspiruje ho vývoj umělé inteligence

Cameron si ale dává na čas.

Zdroj: Paramount Pictures

James Cameron je ve svých devětašedesáti letech stále velmi aktivním tvůrcem. Poslední roky se celá jeho tvorba točí okolo ságy Avatar, nicméně už brzy nadělí svým fanouškům remaster Propasti ve 4K. Legendární filmový režisér, jež stojí také za Vetřelci nebo Titanicem, píše v těchto dnech scénář pro sedmého Terminátora.

Ačkoli série Terminátora utrpěla v posledních letech několik debaklů, James Cameron ještě neřekl poslední slovo. Jeho plán na vzkříšení skomírající série spočívá ve zkoumání umělé inteligence. Před dokončením scénáře, do kterého se pustil vlastníma ruka, chce zjistit, jak se projeví nedávné inovace v oblasti AI. Sedmý Terminátor je ovšem zatím jen v hlavě Camerona, výroba filmu ještě nebyla potvrzena.

„Kdybych měl natočit další film o Terminátorovi a znovu se pokusil nastartovat tuto franšízu, věnoval bych se mnohem víc umělé inteligenci než šíleným zlým robotům,“ pronesl slavný režisér letos v březnu.

James Cameron se producentsky podílel na dosud posledním díle Terminátor: Temný osud. Film, ve kterém se do svých ikonických rolí vrátili Arnold Schwarzenegger a Linda Hamilton, v kinech propadl, a dvakrát nezabodoval ani u diváků a kritiků. Pořád se ale dočkal lepšího přijetí, než o čtyři roky starší Terminator Genisys.

zdroj: DigitalSpy, Gizmodo