Frankensteinova dcera Emma Stone útočí na film roku! Favorit Oscarů dostal další upoutávku

Režisér Humra a Favoritky je zpět!

Zdroj: Searchlight Pictures

Čerstvý vítěz Zlatého lva za nejlepší film benátského festivalu se ukázal v jedné z dalších upoutávek, film navíc doprovázejí velmi nadšené ohlasy. Zatímco americká kina novinku s frankensteinovskými motivy uvedou už v prosinci, diváci v Česku se dočkají v lednu.

První recenze filmu

Chudáčci režiséra Yorgose Lanthimose mají nakročeno stát se jedním z letošních favoritů oscarové sezóny. Film má za sebou uvedení na nejznámějších světových festivalech, z toho benátského si dokonce odnesl hlavní cenu Zlatého lva. Na RottenTomatoes bylo prozatím zařazeno 93 zahraničních recenzí, 95 % z nich hodnotí tuto novinky kladně. Jejich průměrné skóre je neuvěřitelných 9 z 10.

Zdroj: RottenTomatoes

Chudáčci jsou dílem o deformaci, asambláži a invenci, a proto je příhodné, že se film deformuje a spojuje, aby vzniklo něco vzrušujícího a jedinečného,“ píše ve své recenzi Nick Schager z The Daily Beast.

V nadšení pokračuje oceňovaná Maureen Lenker z Entertainment Weekly: „Bella je filmovou hrdinkou na věky věků a Chudáčci jsou jedinečným uměleckým dílem. S Yorgosem Lanthimosem za kamerou není těžké zjistit, že je fascinující být naživu.“

Čtěte také: Kritici potvrdili oscarové ambice wrestlingového filmu se Zacem Efronem. Ten prý podává životní výkon

„Nejlepší film Lanthimosovy kariéry… Krutě vtipný, rozmarný a bláznivý, neokázalý a neotřelý, naplněný tolika věcmi k obdivování, že pokoušet se je zde rozebírat, se zdá být ubohou odpovědí na ambice filmu,“ napsal Ryan Lattanzio pro IndiWire.

Nicholas Barber z BBC ve své recenzi píše, že „je snadné odpustit každému filmu, který je tak radostně přehnaný jako tento. Lanthimos se sice nechává unést, ale výsledek je odvážně pobuřující a často zábavný.“

Jonathan Romney pro Screen International: „I když film bezmyšlenkovitě pluje do své vlastní vznešené imaginativní stratosféry, v emocionální realitě ho ukotvuje oslnivý výkon Emmy Stone – pokud vůbec něco, tak překonává svůj výkon ve filmu Favoritka.“

O čem jsou Chudáčci

Mladou ženu Bellu Baxter (Emma Stone) přivede zpět k životu vědec Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella je zmatená ohledně své identity a světa kolem sebe a pod vedením svého otce se snaží naučit zpět způsoby života. Nemůže se však ubránit pocitu, že je v pasti a ztracená, a tak uniká na dobrodružnou cestu do jiného světa s pochybným právníkem Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo).

Román Poor Things Alasdaira Graye se zabývá tématy identity, sociální nerovnosti, feminismu, mezilidských vztahů a paměti, a to temně vtipnou optikou, kombinující historické události a různé žánry.

Nová upoutávka na Chudáčky

Zdroj: Searchlight Pictures

zdroj: rottentomatoes