Emma Stone vstává z mrtvých. Trailer na sci-fi Poor Things má také děsivého Willema Dafoea

Foto: Searchlight Pictures

Originální sci-fi Poor Things je adaptací stejnojmenného románu a zároveň také převyprávění Frankensteina v artovém duchu. Film natočil režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr), v hlavních rolích se představí Emma Stone, Willem Dafoe a Mark Ruffalo. Plnohodnotný trailer prozrazuje mnohem více ze samotné zápletky, než nabídl teaser minulý měsíc.

Mladou ženu Bellu Baxterovou (Emma Stone) přivede zpět k životu vědec Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella je zmatená ohledně své identity a světa kolem sebe a pod vedením doktora Godwina se snaží naučit zpět způsoby života. Nemůže se však ubránit pocitu, že je v pasti a ztracená, a tak uniká na dobrodružnou cestu do jiného světa s pochybným právníkem Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo). Během své cesty napříč různými podobami a předsudky doby Bella roste a hledá odpovědi, to vše v naději na osvobození.

Román Poor Things se zabývá tématy identity, sociální nerovnosti, feminismu, mezilidských vztahů a paměti, a to temně vtipnou optikou, kombinující historické události a různé žánry. Sám jeho autor Alasdair Gray se prezentuje jako editor textu, bude tedy velmi zajímavé sledovat, jak se tato struktura adaptuje do filmu.

Poor Things mají americkou premiéru 8. září. Uvedení v Česku prozatím není v plánu.

Foto: Searchlight Pictures