Český horor ukáže upíry, mutanty i nemrtvé! Trailer má naprosto úchylný

Češi konečně netočí jenom přihlouplé komedie.

Zdroj: Bontonfilm

Jen krátce po uvedení teaseru na Krvavého Johanna, se český horor připomíná v plnohodnotném traileru. Jeho režisér Jakub Krumpoch netají inspiraci u slavných hollywoodských kolegů, a film už doprovázejí první ohlasy.

Jakub Krumpoch označil Krvavého Johanna za „rodinný“ horor. Johann Faust ožije po staletích strávených v temnotách a rozpoutá noc hrůzy v Praze, u které nebudou chybět upíři, nemrtví a mutanti. Potkáme se zde nejen s Faustem a jeho ženou Markétou, která ho před staletími do temnot zahnala, ale také s ďáblem Mefistem.

Režisér snímku v rozhovoru s magazínem Patriot mimo jiné prozradil, odkud čerpal inspiraci. U trikových sekvencí prý vycházel z Bladea režiséra Stephena Norringtona nebo Lesního ducha Sama Raimiho. Po vzoru Hitchcocka nebo Juraje Herze, se kterým měl tu čest spolupracovat, zase přidal několik scén na odlehčenou.

Čtěte také: Svět duchů už čeká. Netflix představil strhující trailer na hororově laděnou fantasy

Scénář hororu vznikal dva měsíce, natáčení začalo v září roku 2021 a skončilo v květnu 2022. Poprvé se Krvavý Johann představil na veřejnosti v dubnu 2023, na slavnostní předpremiéře na Comic Con Prague 2023. Akce se zúčastnili herci i tvůrci, včetně spisovatele Františka Kotlety. 90 minutový snímek po skončení sklidil dlouhý potlesk doprovozený standing ovation.

První ohlasy ale slibují spíše průměrnou až podprůměrnou podívanou. Krvavý Johann prý dostál svému názvu, a je také dostatečně úchylný, jak ho prezentuje distributor. Zatím jediná recenze na Kinoboxu oceňuje odvahu českých filmařů, scénář a dialogy jsou ale největším kamenem úrazu. Krvavý Johann má podle všeho zcela nečekané finále, a je střelený, avšak dostatečně zábavný.

Film plný krve a černého záhrobního humoru uvidíme v kinech od 11. ledna 2024.

Zdroj: Bontonfilm