Český úchylný horor čerpal inspiraci u Bladea, Lesního ducha i Hitchcocka. Trailer Krvavého Johanna je opravdu zážitek

Kdo se bojí, nesmí do Prahy.

Zdroj: Bontonfilm

Horory netočíme, protože je neumíme. Debutující režisér Jakub Krumpoch si ale splnil sen. Čistokrevný horor chtěl natočit už před deseti lety, nakonec Krvavého Johanna přivádí do kin až nyní. Film natočený na motivy dosud nevydaných děl Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové se nedávno ukázal v prvním teaseru.

Jakub Krumpoch označil Krvavého Johanna za „rodinný“ horor. Johann Faust ožije po staletích strávených v temnotách a rozpoutá noc hrůzy v Praze, u které nebudou chybět upíři, nemrtví a mutanti. Potkáme se zde nejen s Faustem a jeho ženou Markétou, která ho před staletími do temnot zahnala, ale také s ďáblem Mefistem.

Režisér snímku v rozhovoru s magazínem Patriot mimo jiné prozradil, odkud čerpal inspiraci. U trikových sekvencí prý vycházel z Bladea režiséra Stephena Norringtona nebo Lesního ducha Sama Raimiho. Po vzoru Hitchcocka nebo Juraje Herze, se kterým měl tu čest spolupracovat, zase přidal několik scén na odlehčenou.

Scénář hororu vznikal dva měsíce, natáčení začalo v září roku 2021 a skončilo v květnu 2022. Poprvé se Krvavý Johann představil na veřejnosti v dubnu 2023, na slavnostní předpremiéře na Comic Con Prague 2023. Akce se zúčastnili herci i tvůrci, včetně spisovatele Františka Kotlety. 90 minutový snímek po skončení sklidil dlouhý potlesk doprovozený standing ovation.

Film plný krve a černého záhrobního humoru uvidíme v kinech od 11. ledna 2024.

Zdroj: Bontonfilm