Pravá blondýnka po francouzsku? Prezidentova žena se chce hlavně zalíbit národu

V hlavní roli s legendární Catherine Deneuve!

Zdroj: Bohemia MP

Catherine Deneuve se už ve čtvrtek představí v novém francouzském snímku Prezidentova žena. Komediálně laděný dramatický snímek se zaměří na postavení žen po boku vlivných a slavných mužů a na nátlak, který je na ně ze strany společnosti.

Bernadetta očekávala, že po příchodu do Elysejského paláce konečně získá postavení, které si zaslouží, protože vždy pracovala za zády svého manžela na jeho zvolení prezidentem. Když je ale jeho poradci odsunutá na druhou kolej, jelikož podle nich není dost reprezentativní, rozhodla se pomstím se způsobem, který dokáže nejlépe. Stala se významnou mediální osobností.

Čtěte také: Nástupce Deppa je skvělý, film si ale krade mrňavý Hugh Grant! První ohlasy na Wonku jsou tady

V hlavní roli se objeví již zmíněná francouzská herečka Catherine Deneuve, která se proslavila v Evropě i Americe, přičemž na plátnech kin se objevuje od konce 50. let minulého století. Například za snímek Indočína si v roce 1992 vysloužila nominaci na Oscara pro nejlepší herečku v hlavní roli. Jejího manžela a zároveň nově zvoleného prezidenta Francie ztvárnil herec Michel Vuillermoz, známý například z komedie Sbohem, blbci!. Za režií a scénářem stojí Léa Domenach, pro kterou jde o režijní debut. Na svém kontě má scénář k seriálu Jeune et Golri.

Francouzské filmy jsou v naší domovině velmi oblíbené. Premiéra Prezidentovy ženy proběhne 30. listopadu.

Zdroj: Bohemia MP