Avatar: Legenda o Aangovi vypadá skvěle. Netflix ukázal v traileru očekávanou fantasy

Tentokrát bez Shyamalana.

Zdroj: Netflix

Virtuální akce Geeked Week je v plném proudu. Netflix během ní představí své nejočekávanější tituly, mezi nimiž pochopitelně nechybí ani nová adaptace Avatara s podtitulem Legenda o Aangovi. Její právě zveřejněný trailer přináší naprosto velkolepou podívanou, představuje titulní hrdiny a zlehka nastiňuje samotný příběh.

Čtyři národy světa kdysi žily v míru, o který se staral pán všech čtyř živlů Avatar. Všechno se ale změnilo, když národ ohně zaútočil na vzdušné nomády, které zničil. Byl to první krok ohnivců k ovládnutí světa.

Avatar: Legenda o Aangovi vypráví o osudech mladého vzdušného nomáda Aanga, který se ocitne ve světě zmítaném válkou. S novými přáteli Sokkou a Katarou vyrazí na napínavou cestu, aby se mohl stát tím, čím má po právu být – příštím AVATAREM.

Tvůrcem seriálu je poměrně neznámý Albert Kim. Na režisérkou židli usedli například Michael Goi, tvůrce hned několika epizod American Horror Story, nebo Jet Wilkinson, jež v minulosti spolupracovala na seriálovém Punisherovi, Jessice Jones i Daredevilovi.

Příběh malého Aanga přivedl na filmová plátna v roce 2010 uznávaný režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl) v podobě Posledního vládce větru. Film se ale nelíbil kritikům ani fanouškům seriálové předlohy a pokračování se nikdy nedočkal.

Hraná adaptace stejnojmenného animovaného seriálu (2005-2008) byla oznámena už v roce 2018. Všech deset epizod uvede Netflix 22. února 2024. Podaří se mu navázat na úspěch nedávného hitu One Piece?

Zdroj: Netflix