Znovu a lépe! Daredevil: Born Again je prý ukrutnou nudou a poletí do koše

Disney naštěstí nechce jen slabý odvar Daredevila od Netflixu.

Zdroj: Marvel

Připravovaný seriál Daredevil: Born Again, ve kterém se vrátí Charlie Cox jako maskovaný hrdina z Hell’s Kitchen, není podle představ Marvelu. Podle magazínu The Hollywood Reporter byli propuštěni jeho scénáristé a režiséři. Natočený materiál může z větší části putovat přímo do koše.

Letos na jaře se začal natáčet osmnáctidílný seriál Daredevil: Born Again. Produkci ale v polovině června zastavila hollywoodská stávka, během níž mělo vedení Marvelu dojít ke zjištění, že seriál za moc nestojí. Natáčení přitom už bylo ve své polovině.

Marvelu se nelíbila absence akce v prvních třech epizodách, jež se měly výhradně odehrávat v soudní síni. Samotný představitel Matta Murdocha, Charlie Cox, se v nich dokonce ani neměl objevit ve svém superhrdinském obleku. Vedení jednoduše došlo k závěru, že seriál nefunguje.

Doplatili na to scénáristé Chris Ord a Matt Corman, vyhozeni byli také režiséři, kteří měli na starost zbylé epizody.

Vzhledem k tomu, že má seriál dostat zcela nový směr, je možné, že většina z již natočeného materiálu poletí přímo do koše. Předpokládá se, že v době, kdy začala stávka herců a scénáristů, byla produkce Daredevila ve své polovině, tedy zhruba někde u devátého dílu z osmnácti.

Žádný zdroj ale neuvádí, jaký dopad bude mít nastalá situace na finanční stránku projektu. Nabízí se však několik možných řešení. Marvel může do Daredevila napumpovat další miliony, případně může původně osmnáctidílnou sérii zkrátit a rozpočet nerozšiřovat nebo se držet plánu a jednotlivé epizody natočit laciněji.